Sofia församling Besöksadress: Borgmästargatan 11, 11629 Stockholm Postadress: BOX 11037, 10061 STOCKHOLM Telefon: +46(8)6153100 E-post till Sofia församling Webbplats

Goda Grannar

Goda grannar – ideellt integrationsarbete på Södermalm som behöver dig!

Goda grannar är en mottagning för rådgivning, samhällsinformation och språkundervisning på ideell grund.

Verksamheten bygger på samarbete med organisationer i Stockholm där människor på flykt, nyanlända och asylsökande kan få det stöd och den vägledning som behövs. Projektet drivs av Katarina, Sofia, Maria Magdalena och Högalids församlingar, samt Stockholms moské och Islamic Relief. Verksamheten utförs huvudsakligen av engagerade ideella. Du behövs! Alla goda sammanhang behövs!

I samarbete med studieförbunden Ibn Rushd och Sensus startar Goda grannar ett flertal grupper för språkundervisning på olika nivåer. En grupp startas bland annat för högutbildade med studievana. För att tillgodose det stora behov som finns av frekvent undervisning bjuder Goda grannar in till samverkan med organisationer som har undervisning eller språkkafé. Kan vi samordna volontärer, material och tider för att hjälpas åt att bidra på bästa sätt till alla som behöver lära sig svenska?

Vi söker också fler volontärer som vill ge av sin kunskap inom undervisning, juridik eller sociala frågor. Som volontär i Goda grannar kan du

- möta våra besökare i mottagningen

- finnas som praktisk vägledare

- medverka som lärare eller assistent i språkundervisning

Har du tips på verksamheter som vi kan samarbeta med eller vill engagera dig som volontär? Hör av dig! Kontakt: Kristina Högdahl

Facebooksidan som nu kommer att heta Goda grannar, hoppas vi kan fortsätta vara ett stort nätverk av hjälpande händer. Vi kommer behöva hjälp att hitta sammanhang och verksamheter som kan ge kunskap och vägar vidare för dem som kommer till mottagningen.

Välkommen att vara med!
Kikki Högdahl, projektledare Svenska kyrkan