Välkommen till oss

På denna sida för Södra Vings pastorat presenteras vad som är unikt i kontakten med oss. Från barnverksamheten till äldreverksamheten, från körsång till sommarjobb, via dop, konfirmation, bröllop och begravning, till de kontinuerliga gudstjänsterna i någon av alla våra kyrkor. Välkommen hit!

Södra Vings pastorat omfattar Hällstad och Södra Vings församlingar med sammanlagt nio vackra och historiskt intressanta kyrkor och kapell. Sockenkyrkorna där vi firar gudstjänst ligger idylliskt mitt i den västgötska landsbygden och inte sällan tronar gudstemplen på en höjd, liksom på fotot i överkant av vår hemsida, där ni ser Mönes 50-tals kyrka, yngst i pastoratet, ackompanjerad av en liten kyrkby, lummig grönska, idisslande kossor och hagens solgula maskrosor.

Vi som arbetar i Södra Vings Pastorat har titlar som kyrkoherde och komminister, barn- och ungdomsledare, kantor, ekonomiassistent, kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare. Kort sagt har vi vitt skilda arbetsuppgifter, men samma mål och strävan. Att praktisera och förkunna kristendom, vara byborna i våra samhällen och byar nära i såväl glädje som sorg, samt att erbjuda en oas i ett ofta hektiskt samhälle, tid och rum för själen och tanken, och en plats där man inte behöver prestera för att vara värdefull.

Pastorsexpeditionen är förlagd till Södra Vings församlingshem – Kyrkans Hus i Hökerum. Ringer du hit får du svar på dina frågor eller guidas till rätt person för ärendet. Hjärtligt välkommen att besöka eller kontakta oss!