Foto: Christer Andersson

Konfirmation

Ett tillfälle att fundera kring livets stora och små frågor, och samtidigt ha roligt tillsammans i lek och allvar

Sju skäl att bli konfirmand

• Det är kul
  • Du får komma som du är
  • En chans att ställa frågor om livet
  • Bra gemenskap
  • Du kommer upptäcka nya saker om kristen tro
  • Läger
  • Lära känna dig själv mer

Konfirmation handlar om tro, hopp och kärlek. Precis som livet. Vad är viktigt i ditt liv? Vad är kärlek och vänskap? Vad ger dig hopp och vad gör ont?
Vilket ansvar har vi för världen och varandra? Vad är en tro och vad kan den spela för roll? Vad eller vem är Gud egentligen? Flera miljarder människor har valt att tro på Jesus från Nasaret. Varför då?

För att vara konfirmand behöver du inte kalla dig kristen - bara du är nyfiken på livet och hur man kan tänka och tro. Du får chansen att upptäcka mer om dig själv och växa, inte bara på längden utan också som människa. Förhoppningen är att konfirmandtiden blir en viktig upplevelse att bära med sig resten av livet.

Foto: Christer Andersson

Vi har ett samarbete med Equmeniakyrkan i Blidsberg och Timmele i en av våra grupper.

Läger
Under konfirmandtiden åker vi på två helgläger. Ett på hösten och ett på våren. Lägren kostar 100 kronor/dag (totalt 600 kronor). Det är den enda kostnaden under konfirmandtiden.

Under året går vi regelbundet i gudstjänst.

Dopet
Ordet konfirmation betyder bekräftelse. Svenska kyrkan tänker sig att den som konfirmerar sig bekräftar sitt dop. För att konfirmeras i Svenska kyrkan måste du vara döpt. Är du inte döpt kan du bli det under konfirmandtiden. I en av våra konfirmandgrupper har vi ett samarbete med Equmeniakyrkan där lite andra ordningar gäller, se Ätradalens konfirmandgrupp.

Välj den grupp som passar dig bäst!
På denna sida erbjuder vi flera olika alternativ för dig som konfirmand. Läs noga igenom de olika alternativen och välj det som passar dig bäst. Anmäl dig sedan i formuläret längre ner på sidan.

Här kan du ladda ner foldern