Präst till Västerviks församling

Nu söker vi en präst till Västerviks församling för tillträde enligt överenskommelse.

Södra Tjusts pastorat består av sex församlingar: Västervik, Hjorted, Hallingeberg-Blackstad, Gladhammar-Västrum, Törnsfall och Misterhult. Vår vision är att vara en närvarande kyrka med ledorden glädje, gemenskap och framtidshopp. Läs gärna vår församlingsinstruktion.

Vi söker dig som trivs med att möta människor i alla åldrar. Du finner glädje och inspiration i sedvanliga prästuppgifter som gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmandarbete. God samarbetsförmåga med kollegor och frivilligarbetare. Förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Intresserad av ett levande gudstjänstliv och utveckling av andra mötesplatser där evangeliet är i centrum. Det finns utrymme för kreativa idéer och förslag!

Körkort och möjlighet till egen bil krävs.

Tjänsten är 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Det finns också möjlighet att arbeta som en del av tjänsten på Anstalten Västervik norra. Västervik Norra är en anstalt med 255 platser i säkerhet 2. Här kan du läsa mer om kriminalvården.

Kvalifikationer

• Vi förutsätter att du har empatisk förmåga, flexibilitet, stabilitet och mognad.
  • Du är en trygg och pedagogisk person som klarar av att sätta gränser.
  • Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Välkommen med din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och referenser till:

sodra.tjusts.pastorat@svenskakyrkan.se
Eller till: Södra Tjusts Pastorat, Hospitalsgatan 14, 593 33 Västervik

Har du frågor?
Ring församlingsherde Karina Nahlbom 0490-842 81.