Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Södra Tjusts pastorat Besöks- och postadress: Hospitalsgatan 14, 59333 VÄSTERVIK Telefon: +46(490)84200 E-post till Södra Tjusts pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Pilgrim

Att vara en pilgrim är att göra en resa. En yttre resa som hjälper oss att påbörja en inre resa. Pilgrim har med både kropp, själ och ande att göra. Pilgrimsresor har funnits i årtusenden och finns fortfarande i nästan alla religioner. Att vara pilgrim är att göra en resa som har ett mål. Det kan vara ett geografiskt mål eller ett inre personligt mål, en slutpunkt, men målet kan också vara det som sker under resan, under processen. Varje människa som gör en pilgrimsresa har sina personliga skäl att göra det.

Det handlar om att fördjupa relationen till sig själv, till andra och till livet, och Gud? Pilgrimsresan ger möjlighet att fundera över livsfrågorna. Hur vill jag leva mitt liv? Vad behöver jag försonas med? Vad behöver jag förändra? Vad tror jag på? För många av oss är det svårt att få tid och tillfälle att fundera på det till vardags. Det kan vara en hjälp att för några dagar, eller timmar få lämna sitt vanliga liv för att få andra perspektiv. Lite tid med andra människor - än de vanliga runt sig, att samtala med och att inspireras av.

I över tio år har jag arrangerat pilgrimsaktiviteter. Innehåll och upplägg har växt fram i samverkan med de som deltagit. Det har varit män och kvinnor, unga och gamla, troende och icke troende. Det har varit grupper av privatpersoner, olika yrkesgrupper och intressegrupper, bland annat banktjänstemän, före detta kriminella, lärare, vårdpersonal, musiker, poliser, prostituerade, chefer inom näringslivet, officerare och krögare.

För ytterligare information

Karin Sanell

Södra Tjusts pastorat

Präst - komminister

Direkt: 0490-84264