Södra Tjusts pastorat Besöks- och postadress: Hospitalsgatan 14, 59333 VÄSTERVIK Telefon: +46(490)84200 E-post till Södra Tjusts pastorat

Pilgrimspubvandring för män - Skottland St Cuthberts Way

Följ med på en spännande pilgrimsvandring i Skottland!

Vad är en pilgrimsvandring?

Att vara pilgrim är att göra en resa. En yttre resa som hjälper oss att påbörja en inre resa. Denna inre resa har ett mål. Det kan vara ett geografiskt mål eller ett inre personligt mål. Varje människa som gör en pilgrimsresa har sina personliga skäl att göra den. Ofta handlar det om att fördjupa relationen till sig själv, andra människor och Gud. Pilgrimsvandringen ger möjlighet att enskilt och i grupp fundera och samtala om viktiga livsfrågor.

Gruppen

Det blir 12 deltagare på resan, enbart män. Ledare är prästen Karin Sanell som arrangerat pilgrimsvandringar och ritter sedan 2003. Karin var mellan 2003 och 2012 ansvarig för pilgrimsverksamheten i Karlstad stift. Idag är hon präst i Södra Tjusts Pastorat.

St Cuthbert´s Way

St Cuthbert var en anglosaxisk munk, biskop och eremit. Han föddes år 634 och startade sin prästerliga verksamhet i staden Melrose. St Cuthbert avslutade sina dagar i Lindisfarne på Holy Island 20 mars 687, där han också begravdes. Enligt legenden öppnades hans kista elva år efter hans död och man konstaterade att kroppen var helt bevarad. Detta mirakel ledde till att han helgonförklarades och blev norra Englands mest populära helgon.

Leden St Cuthbert´s Way invigdes 1996 och är 100 km lång. Den följer den skotska gränsen mot England, genom ett underbart böljande och levande kulturlandskap. Leden följer även en stor del av St Cuthberts liv som startade i melrose och avslitades i Lindisfarne.

Datum: 25 juni till 2 juli 2017

Pris: 9 950:- (efter 4 april 10450:-)

I priset ingår: Flyg Köpenhamn – Edinburgh, transfer till och från flygplatsen i Edinburgh, boende 7 nätter i dubbelrum, det är små boenden så det finns inte möjlighet att få enkelrum.  7 frukostar, guidebok med karta, bagagetransport mellan övernattningarna.

Detta ingår inte: Resa till och från Kastrup. Lunch och middag samtliga dagar, personliga utgifter, reseförsäkring, avbeställningsskydd.

Anmälan: Anmälan, gärna före 4 april, görs till Karin Sanell  och betalningen som ska betalas i samband med anmälan, till Södra Tjusts pastorat BG 5512-1776 Skriv ditt namn plus ”Vandra”.

Vandringen

Vandringssträckorna varierar mellan 12 och 24 km och Bagaget körs mellan boendena och man bär bara på sin dagspackning.

Dagsprogram

Måndag 25 juni
Flyg från Köpenhamn, Kastrup 13.40 ankomst Edinburgh 14.30
Transfer till Melrose. Boende på Old Abbey School

Tisdag 26 juni
Frukost på Old Abbey School
Vandring Melrose – Harestanes 24 km/Jedburgh 30 km, Medel/krävande vandring.
Transfer om man vill (ingen extra konstnad)  Harestanes -Jedburgh.
Boende på Allerton House.

Onsdag  27 juni
Frukost på boende.
Vandring Jedburgh/Harestanes till Morebattle 15 km. Lätt vandring.
Transfer till Yetholm Boende The Farmhouse at Yetholm Mill, Yetholm.

Torsdag 28 juni
Frukost på boende.
Transfer till Montbattle Vandring Morebattle – Kirk Yetholm 12 km. Lätt vandring.
Boende The Farmhouse at Yetholm Mill, Yetholm.

Fredag 29 juni
Frukost på boende.
Vandring Kirk yetholm till Wooler 21 km medelvandring.
Boende Tilldale House wooler.

Lördag 30 juni
Frukost på boende.
Vandring  Wooler – Fenwick, 19 km Lätt vandring.
Boende Lindisfarne Inn, i Beal 3 km från Fenwick.

Söndag 1 juli
Frukost på boende.
Vandring Fenwick (Beal) – Lindisfarne, 12 km Lätt vandring.
Boende Bamburgh, Holy Island.

Måndag 2 juli
Frukost på boende.
Transfer Lindisfarne till Edinburgh.
Flyg hem 15.00 från Edinburgh.

Ankomst Köpenhamn 17.45

För ytterligare information, kontakta Karin Sanell 0490-842 64, Karin Sanell