Other languages with Google Translate

Södra Tjusts pastorat Besöks- och postadress: Hospitalsgatan 14, 59333 VÄSTERVIK Telefon: +46(490)84200 E-post till Södra Tjusts pastorat

Nu underhåller vi flera av pastoratets kyrkor

Västrums kyrka

Den uppmärksamme kanske har noterat att Västrums kyrka har ny färg på lanterninen och taket är ny tjärat. Det blev väldigt fint tycker vi!

Gladhammars kyrka

Under tre veckor tvättas, slipas och målas det i Gladhammars kyrka. Det är fönster, portar, lanterninfönster och tornluckor som får sig en uppfräschning!

Bebyggelseantikvarie Richard Edlund har skrapat fram original kulören på fönster och portar, en väldigt vacker guldockra som ska målas på fönster och portar.

Gladhammars församlingshem är nu omklassad till bostad och de nya ägarna får i dagarna tillträde till sin nya bostad!

Hjorteds kyrka

I Hjorteds kyrka pågår just nu ett projekt som inte syns men som kommer att kännas och upplevas… Vi jobbar nämligen på att byta ut befintligt uppvärmningssystem, både i kyrkan och i församlingshemmet. I kyrkan kommer det bli bergvärme och i församlingshemmet blir det luft-och vattenvärme. Kyrkans personal kommer inför gudstjänst eller annan aktivitet i kyrkan kunna läsa av och höja eller sänka värmen via en app. En stor trygghet mot nu då det ibland varit 11 grader i kyrkan.

I Kyrkan och församlingshemmet kommer även fiber att installeras och en stor och rymlig källarlokal kommer att skapas.

Blackstads kyrka

Många av har säkert sett att det varit avspärrat utanför koret på Blackstads kyrka under ett antal år. Det beror på att puts och tegel har ramlat, ner därför har vi valt att hålla området kring koret avspärrad.

Under förra veckan startade arbetet med att laga de fyra väggarna kring koret. Under hösten kommer även vatten och avlopp att installeras i kyrkan, vilket medför en del grävarbeten.

Har du frågor?

Kontakta Annika Deltin på telefon 0490-842 97