Södra Tjusts pastorat Besöks- och postadress: Hospitalsgatan 14, 59333 VÄSTERVIK Telefon: +46(490)84200 E-post till Södra Tjusts pastorat

Är du vår nye fängelsepräst?

Vi söker en ny fängelsepräst till anstalten Västervik Norra. Tjänsten är på heltid, 50 % är förlagd till fängelset och 50 % till församlingsverksamheten.

Fängelsepräst Anstalten Västervik norra 50%

Västervik Norra är en anstalt med 255 platser i säkerhet 2. Den öppnade i maj 2015. Mer information om anstalten hittar du på www.kriminalvarden.se

Kvalifikationer

Vi ser helst att du har erfarenhet av andlig vård i kriminalvården eller annan sluten miljö. Du är även en person med erfarenhet av att samarbeta i arbetslag samt att arbeta med själavård. Det är meriterande med erfarenhet av interreligiöst arbetssätt.

Vi förutsätter att du har empatisk förmåga, flexibilitet, stabilitet och mognad.

Du är en trygg och pedagogisk person som klarar av att sätta gränser.
Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar och du förväntas, med ditt förhållningssätt, bidra till att alla blir likvärdigt bemötta.

Församlingspräst 50%

Södra Tjusts pastorat består av sex församlingar: Västervik, Hjorted, Hallingeberg-Blackstad, Gladhammar-Västrum, Törnsfall och Misterhult. Vår vision är att vara en närvarande kyrka med ledorden glädje, gemenskap och framtidshopp.

Vi söker dig som trivs med att möta människor i alla åldrar. Du finner glädje och inspiration i sedvanliga prästuppgifter som gudstjänster, kyrkliga handlingar och konfirmandarbete.

God samarbetsförmåga med kollegor och frivilligarbetare är en förutsättning, samt förmåga att arbete både självständigt och i grupp.  Du är även intresserad av ett levande gudstjänstliv och utveckling av andra mötesplatser där evangeliet är i centrum. Det finns utrymme för kreativa idéer och förslag!

Körkort och tillgång till bil krävs.

Tjänsten är 100% med tillträde enligt överenskommelse.

Karin Björk, kyrkoherde, 0490-842 61, karin.bjork(a)svenskakyrkan.se
Oskar Ferlin, Nav-ansvarig Västervik Norra, 073-392 13 62, oskar.ferlin(a)kriminalvarden.se

Välkommen med din ansökan med ett personligt brev, meritförteckning och angivande av referenser senast den 22 mars 2018 till

Hospitalsgatan 14