Other languages with Google Translate

Konfa

Hej! Det här är till dig som fyller fjorton i år. Egentligen vill vi bara säga att du är så otroligt viktig! Ingen annan kan vara du och du är värd att lyssnas på.

Du behövs i världen, precis som du är, ledsen, arg, glad, lugn, sjuk, orolig, frisk, svag, stark... Oavsett om du läser det här för att du vill konfirmera dig eller inte, så vill vi bara säga det till dig.

Om du skulle vilja testa på konfa så kommer vi säga just det till dig en massa gånger (du=viktig). Vi kommer att fråga dig vad du längtar efter och drömmer om, prata om att du bär på en kraft som vi kallar Gud, träffa en massa nya människor, kanske blir nån av dem en vän för livet.

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan.

konfirmera dig, här kan vi prata om allt!

Konfagrupper hösten 2019/våren 2020:

cook and talk

Start i september
Västervik: varannan onsdag
Ankarsrum: varannan tisdag
Figeholm: en söndag i månaden
Köket är husets hjärta. Före, under och efter måltiden utforskar vi det som berör oss djupast: tron, hoppet och kärleken.

speedkonfa

Västervik - start i september
Under sportlovet vecka 8 träffas vi på intensiva men roliga heldagar. Om du vill så har vi en övernattning i Petri kyrka. Det här är gruppen för dig som har fullt i veckorna och inte vill åka på läger.

på spåret

Start i mars
Välkommen till en inre och yttre upptäcktsfärd när vi tuffar oss fram genom Sverige och ut i Europa.

act of kindness

Västervik - start i september
Vi vill inte bara prata om alla människors lika värde, orättvisor och klimatångest, vi måste göra något. Tillsammans funderar vi över hur vi kan göra skillnad i Västervik och runt om i Sverige. Du är viktig och världen behöver dig. Tillsammans kan vi göra den till en bättre plats!

#skapligt!

Västervik - start i september
Musicerar eller målar du i smyg/tillsammans med andra? Kom, umgås, prata, skratta, spela, sjung, måla och fördjupa dig. Vår kreativitet kan sända budskap till andra, få oss att förstå varandra/oss själva, tron och livet. Här kan vi uttrycka vår kärlek, oro och glädje! Kanske kan vi skapa något stort tillsammans? Vad? Det bestämmer vi när vi ses!

Ja, jag vill anmäla mig till konfa!

Nu kör vi!

Det vore jättekul att få lära känna dig! Om du undrar över någonting så smsa, maila eller ring oss gärna. Hoppas vi ses!

Va rädd om dig! Du är viktig! Mvh konfaledarna

Frågor och tankar? Hör av dig till prästen Putte Hellberg!
patrik.hellberg(a)svenskakyrkan.se, 073-810 69 60

Under konfatiden kommer vi använda alla våra sinnen och uppleva saker tillsammans.

Tillsammans funderar vi på dina frågor och du får fundera på alla möjliga frågor. Om livet, kärlek, sex, vänner, döden, sorg, glädje, ondska, hemligheter. Och vad är Gud? Vi har inga facit utan vi funderar tillsammans. På en plats där alla är lika viktiga och älskade för den de är så vågar vi prata om sånt som skaver. Och mitt i allt allvarligt så har vi kul. Skrattar, leker, käkar, ser på film, fikar, åker på läger, sjunger och
spelar musik.

Får jag vara med om jag inte tror på Gud?

Ja! Du får gärna vara med även om du inte tror på Gud. Vi blir aldrig färdiga med vad vi tror, tänker och tycker. Under konfatiden får du chansen att fundera och diskutera tillsammans med andra – just utifrån vad du tror.

när kan jag konfirmeras?

Vanligtvis sker konfan under det läsår som du går i 8:an, eller det år då du fyller 14 eller 15. Om du går i 9:an eller är äldre så går det också bra att konfirmeras, antingen i den vanliga konfirmationsgruppen eller enskilt.

kostar konfa?

Nej, allt är kostnadsfritt!

Ja, jag vill anmäla mig till konfa!

Nu kör vi!