Dop och vigseltider

I Misterhults eller Figeholms kyrka

Lördagar kl 11:00 alternativt 14:00

Ert barn har kommit till världen. Det vill vi gärna fira med er – välkomna till dop!

Att få barn gör att man känner tacksamhet och förundras över livet. Det väcker också känslor av stolthet och glädje men även av oro och bävan. För nu är man som förälder ansvarig för en annans människa liv. Det är stort. Som förälder vill man ge sitt barn allt det bästa. Här kommer dopet in. Genom dopet blir vi med i en världsvid gemenskap – den kristna kyrkan. I det sammanhanget kan vi få hjälp att förstå och leva våra liv.

-     Välkommen att boka dop. Doptider är lördagar  klockan 11 och 14 och på söndagar i samband med gudstjänsten. Ni bokar hos Heléne Thorsson.

-     Det går bra att låna församlingshemmen i Misterhult och Figeholm för dopkaffe. Ni bokar hos Heléne Thorsson.

-     Det finns även dopklänningar att låna. Ring Maria Magnusson.

-     Dopet är alltid kostnadsfritt i Svenskakyrkan.

-     Doppräst kommer att ringa före dopet så att ni kan prata om hur ni vill utforma det.

Vigseln kan vara ett sätt att fira ett nytt och gemensamt steg mot framtiden. En fest till kärleken.

I vigselgudstjänsten lyfts både kärlekens glädje och ansvar fram. När två människor gifter sig i kyrkan är det kanske för att visa sin kärlek till varandra och att de vill leva tillsammans, inför Gud, sina vänner och släktingar och sig själva.

-      Välkommen att boka vigsel. Vigseltider är lördagar i första hand, klockan 11 och 14.

-      Ni bokar hos Heléne Thorsson.

-      Det går bra att låna församlingshemmen i Misterhult och Figeholm.

-      För att få intyg om hindersprövning vänder man sig till den lokala skattemyndigheten. Intyget gäller i fyra månader.

-      I vigseln som är kostnadsfri ingår kyrka, präst, musiker och kyrkvaktmästare.

Heléne Thorsson, 0490-84210

Maria Magnusson, 0490-84291