Svenska kyrkan på Södra Öland

Kontakt

Svenska kyrkan på Södra Öland Besöksadress: Kyrkgatan 3, 38692 FÄRJESTADEN Telefon: +46(485)38012 E-post till Svenska kyrkan på Södra Öland Webbplats

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Kyrkogårdar och gravar

Kyrkogårdsförvaltningen med alla vaktmästarna sköter dem fina kyrkogårdarna på södra Öland

Kyrkogårdsnytt

Rengöring  av privata gravstenar

Rengöring  av privata gravstenar kan om så önskas ske genom kyrkogårdsförvaltningens regi. Kostnaden för normalstor sten (1,5m2) är 250 kr (för större stenar debiteras timkostnad enligt särskild överenskommelse). Den utlovade rengöringen  kommer sedan att ske i samband med att alla de stenar som det finns skötselavtal på rengörs.

Senast fredagen den 7 april vill vi ha Din beställning till kansliet som nås på telefon 0485-380 12.

Försäljning av privata planteringslådor

Planteringslåda 50X30, 70X30 eller 100X30 cm inklusive vashållare och sugfilter kostar 950-1.100 kr beroende på storlek. Önskas även jord och nedgrävning kostar det totalt 1.150-1.350 kr beroende på storlek. Denna försäljning sker självklart inför (och under hela) växtsäsongen.

Ring kansliet på telefon 0485-380 12 om ni önskar köpa låda för privat bruk.

För er som redan har privata planteringslådor

Rengöring av låda, byte av jord och sugband genom Kyrkogårdsförvaltningens regi kostar 250 kr. Jord och sugband för eget byte kostar 100 kr. Vattning av privat låda genom förvaltningens regi växtsäsongen 2017 kostar 380 kr.

Senast fredagen den 7 april vill vi ha Din beställning till kansliet på telefon
0485-380 12.

Besiktning av gravstenar

Då vi är ålagda att besiktiga uppsatta gravstenar kommer detta arbete att fortsätta även under 2017. Besiktningen görs utifrån ett säkerhetsperspektiv för att undvika att såväl personskador som skador på gravstenen uppstår. Uppmärksammas brister kommer berörd gravrättsinnehavare att tillskrivas och uppmanas att åtgärda detta.
Frågor besvaras av Kyrkogårdsföreståndare Ulf Ottosson
på telefon 0485-56 44 61.

Vårstädning

Den 7 april startar vårstädningen på kyrkogårdarna.  Samtliga kvarvarande kransar och annan vintersmyckning tas då bort från gravplatserna.

Vi uppmanar därför Er som själva vill ta hand om detta att göra det senast den 4 april.

Har Ni frågor, kontakta kyrkvaktmästare eller kansliet på tfn 0485-380 12.

/Ulf Ottosson
Kyrkogårdsföreståndare/Fastighetsansvarig