Foto: Johan Gustafsson

Välgörenhetskonsert för julkampanj -En flicka är född

”ATT SAMLA IN PENGAR TILL ”EN FLICKA ÄR FÖDD” KÄNDES HELT RÄTT”

I lördags anordnades, på Birgitta Axelsson Edström och Vox Communis initiativ, en julkonsert i Algutsrums kyrka. – ”Vi vill visa hur man med musikens hjälp kan skapa både glädje, gemenskap och mervärde i form av resurser till angelägna ändamål. Vi har gjort så de senaste åren både med vår-, höst- och julkonserter. Speciellt julen handlar ju om att dela med sig, så vid den här tiden passar det extra bra. Att samla in pengar till just ”En flicka är född” kändes helt rätt.”, berättar Birgitta.

Ändamålet som Birgitta refererar till är Svenska kyrkans julkampanj, ”En flicka är född”. Den årliga julkampanjen har fått ett tema i tiden och i hela landet lyfts frågan om flickors lika rättigheter världen över. Bidraget som samlades in i lördags var fantastiska 29 400kr. Mattias Rosenquist, kyrkoherde i Södra Ölands pastorat är otroligt tacksam för initiativet och var glad över att vara på plats inför konserten och berätta mer om julkampanjens insamling. ”Initiativ som detta är en del av allt som bygger kyrka” , säger Mattias. ”Att så många människor visar ett engagemang och önskan att bidra till att människor, i detta fall utsatta flickor, får ett bättre liv, det värmer vår ibland sargade värld.”

Birgitta tillägger att hon vill tacka alla som var med och bidrog i lördagskväll. Hon berättar vidare att alla medverkande tyckte att det var en fantastisk kväll med en fin känsla att uppträda för en nästan fullsatt kyrka. –”Vi fick en utmaning när vår solist blev hastigt sjuk ett dygn innan uppträdandet men som vanligt ställer körmedlemmarna upp och Maja Pockar hoppade in och framförde Adams julsång helt strålande. Vi är så glada att kvällen blev lyckad”!

EN FLICKA ÄR FÖDD

Årets Julkampanj är här