Ung i den världsvida kyrkan

En chans att se världen genom utbyte inom världsvida kyrkan. Södra Ölands pastorat hade besök av Benitha och Joanitha från Tanzania och de vill gärna lämna en hälsning till er alla.

"Ung i den världsvida kyrkan" är Svenska kyrkans utbytesprogram (för unga vuxna i åldern 18-30 år) där det samarbetas med kyrkor i Brasilien, Costa Rica, Filippinerna, Tanzania och Sydafrika. Utvalda utbytesstipendiater får möjligheten att tillsammans med värdförsamlingar och värdfamiljer dela vardagslivet, och engagera sig i kyrkan och samhället under tre månader i en annan del av världen. Varje höst reser 14-18 deltagare från Sverige till samverkanskyrkorna och varje vår kommer lika många deltagare från samverkanskyrkorna till Sverige och Svenska kyrkan. Målet med utbytet är att ge unga människor möjlighet att mötas och dela erfarenheter, reflektera över livet, tron och kyrkans uppdrag i världen. 


Är du sugen på att söka en stipendieplats till nästa år?
Du hittar mer information här, på Svenska kyrkans nationella hemsida.

 

En hälsning från Joanitha och Benitha

(översatt av Marie Hedström)

 

Hej alla! Vi vill verkligen tacka alla människor här på Öland för den fantastiska tiden vi fick här hos er. Vi har verkligen lärt oss mycket i pastoratet och vi har fått se och uppleva mycket.

Vi kommer alltid minns vår fina värdfamilj och fantastiska handledare Maria. Vi tyckte om att lära oss "att fika", lära oss mer om svensk kultur och svenska sånger. 

Vi tackar er för allt, må Gud välsigna er och vi kommer att sakna er när vi är tillbaka i Tanzania.