Other languages with Google Translate

Lediga tjänster

Vi söker två präster till Södra Kållands pastorat. En komminister till Järpås församling och En komminister till Örslösa församling

Präst i Järpås församling och Södra Kållands pastorat

Vill Du tillsammans med engagerade förtoendevalda och många frivilliga vara med och forma framtiden i Järpås församling och Södra Kållands pastorat?

Järpås församling är en del av Södra Kållands pastorat, som består av tre församlingar: Kållands-Råda, Järpås och Örslösa, med totalt ca 6000 kyrkotillhöriga. Järpås är en landsbygdsförsamling med varierande åldrar i befolkningen. Järpås är församlingens centrum med skola äldreboende och affär etc. I församlingen finns flera lantbruk och mindre medelstora företag.

Prästtjänsten har en traditionell och bred inriktning, och innebär arbetslednings- samt budgetansvar. I församlingen finns tre kyrkor och fyra anställda. Pastoratet har ca 35 anställda. Som präst är Du initiativrik, engagerad och har pastoral erfarenhet. Tjänsten är heltid, och i församlingen finns en rik verksamhet.

Lidköpings kommun erbjuder vacker natur med många möjligheter, gynnsam bostadsmarknad och goda kommunikationer. Tjänsten förutsätter körkort och tillgång till bil. Pastoratet erbjuder tjänstebostad i Järpås prästgård.

Ansökan skickas till Södra Kållands pastorat, Råda församlingshem 1, 531 96 Lidköping före 16/9 2019. Ansökan kan också skickas med epost till:

sodrakallands.pastorat@svenskakyrkan.se. Intervjuer sker tisdag 24/9. Tillträde snarast efter överenskommelse. Bifoga gärna CV och personligt brev.

Ytterligare upplysningar ges av kyrkoherde Markus Hagberg, 0510-48 52 35, markus.hagberg@svenskakyrkan.se. Facklig företrädare för KyrkA är Lena Ehrngren, 0500-47 65 62, lena.ehrngren@kyrka.se.

Välkommen med din ansökan!

Präst i Örslösa församling och Södra Kållands pastorat

Vill du tillsammans med engagerade förtoendevalda och många frivilliga vara med och forma framtiden i Örslösa församling och Södra Kållands pastorat?

Örslösa församling är en del av Södra Kållands pastorat, som består av tre församlingar: Kållands-Råda, Järpås och Örslösa, med totalt ca 6000 kyrkotillhöriga. Örslösa är en landsbygdsförsamling med varierade åldrar i befolkningen. Det finns två centrum, Örslösa och Tun, med skolor, äldreboenden etc. I församlingen ligger Lidköpings kommuns största arbetsplats, Skaraborgs flygflottilj F7, med närmare 900 anställda och 100 rekryter.

Prästtjänsten har en traditionell och bred inriktning, och innebär arbetslednings- samt budgetansvar. I församlingen finns 11 kyrkor och sju anställda. Pastoratet har ca 35 anställda. Som präst är Du initiativrik, engagerad och har pastoral erfarenhet. Tjänsten är heltid. I församlingen finns en omfattande verksamhet och många spännande utmaningar.

Välkommen med din ansökan!