Läsesamtal

Att dela erfarenheter och upplevelser, att göra saker ”tillsammans”, är möjligt även under pågående pandemi med social distansering som följd, och det kan skapa gemenskap.  Hur detta är möjligt, det får vi lämna åt andra att beskriva, men rent praktiskt, när det gäller läsesamtal i Kållands-Råda församling, går det till så här:

Under maj och juni läser vi Caroline Krooks bok ”Lek och allvar, 30 texter med inspiration från Britt G. Hallqvists böner och psalmer”

Läsningen omfattar 4-6 texter (8-16 sidor) per vecka. Det kommer finnas möjlighet att dela tankar med andra läsare per mail/telefon. När du anmält dig (se nedan) får du bok, läsplan samt instruktioner för delande tillsänt dig på lämpligt sätt.

Caroline Krook är präst och psykoterapeut med en förmåga att formulera tron och bönen på ett livs- och vardagsnära sätt. Krook var biskop i Stockholms stift 1998-2009.

Britt G. Hallqvist var psalmdiktare, poet och översättare. Genom arbetet med 1986 års Psalmbok och Kyrkohandbok har hon, kanske mer än någon annan, påverkat Svenska kyrkans gudstjänstspråk.

Anmälan och kostnad
Anmäl dig till anna-karin.widnersson@svenskakyrkan.se eller på telefon 0510-48 52 20. Sista anmälan söndag 3 maj.
Boken kostar 60 kr som du enklast betalar till bokbordets Swish, nummer 123 222 32 79 (ange: ”bokbord – Råda” i meddelandefältet), eller med kontanter i bokbordet i Råda församlingshem när tiden av social distansering är till ända.

Här kan du klicka för en utskriftsvänlig information.