Foto: Madelen Zander /Ikon

Kanslist/administratör sökes!

Om Södra Kållands pastorat

Pastoratet består av Kållands-Råda, Järpås och Örslösa församlingar med totalt ca 5500 kyrkotillhöriga. Pastoratet har 17 kyrkor och består huvudsakligen av landsbygd med mindre samhällen. I pastoratet finns totalt omkring 35 anställda. Råda, Järpås, Örslösa och Tun är växtplatser dit verksamheten huvudsakligen koncentreras.

I Råda församlingshem finns pastoratets kansli som fungerar som stödfunktion både för församlingarnas förvaltning samt fastighets- och kyrkogårdsförvaltningen.

Är du  Södra Kållands pastorats nya kanslist/administratör?

Vi söker dig som kan se till att administrationen flyter på som stöd för pastoratets arbete. Tjänsten är varierande och består bland annat av växel, posthantering, diarieföring, statistikuppföljning, kollektredovisning samt diverse annan administrativ hantering.

Vi söker dig som:

• har minst gymnasieutbildning
  • är en van administratör
  • vill utveckla och ta ansvar för administrativa rutiner
  • är van att arbeta i verksamhetsstödjande system samt har god datakunskap
  • behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift

Vi ser gärna att du har grundläggande ekonomisk utbildning alternativt erfarenhet av visst arbete inom ekonomi.

Tjänsten är på 50 % och är ett vikariat på ett år, men med goda möjligheter till fortsatt fast anställning.

Information lämnas av

kyrkoherde Markus Hagberg, tfn 0510-485235, markus.hagberg@svenskakyrkan.se eller
ansvarig för kansliet Camilla Sandelius camilla.sandelius@svenskakyrkan.se

Ansökan

Skicka in din ansökan senast 19 augusti 2022. Tillträde snarast. Intervjuer sker 29-30 augusti.

Ansökan skickas till: Södra Kållands pastorat, Råda församlingshem 1, 531 96  LIDKÖPING alternativt på e-post sodrakallands.pastorat@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare:

Vision, Anders Blom, 0511-262 30, anders.blom@svenskakyrkan.se