Foto: Magnus Aronson /IKON

Konfa i Järpås församling

Välkommen att hänga med på en övernattning och ungefär åtta korta vardagsträffar under hösten. Från januari träffas vi en dryg timme varje tisdag samt tre lördagar då vi åker på utflykter. Vi åker på ett längre läger i slutet av sommarlovet innan konfirmationen. Start: söndag 11 september Konfirmationsgudstjänst: lördag 19 augusti 2023 Gruppen träffas i Järpås församlingshem Kontakt: Anna-Karin Widnersson, präst, 070-741 63 93

KONFA I JÄRPÅS

Att konfirmeras är att ge sig själv en chans! Under konfirmationsåret är vi med om mycket tillsammans. Vi pratar, leker, pysslar, målar, åker på läger, ber och firar gudstjänst och andakt.
Vi funderar på vad kristen tro är:

Vem är Gud? Vem är Jesus? Vem är jag och vem vill jag vara? Vad har tron med mitt liv att göra?

Vi pratar om dop och nattvard, kyrkoåret och våra högtider, livets gåva och dess gräns, vad kyrkan och församlingen är, och hur vi kan göra världen till en bättre plats att leva på.

HÖSTTERMINEN

Vi börjar vårt år tillsammans med en konfirmandupptakt där konfirmander, föräldrar, syskon och ledare träffas och firar gudstjänst, fikar och går igenom året som ligger framför. Upptakten sker söndagen den 11 september klockan 14.00 i Järpås kyrka.

Tisdagen den 13 september har vi en första träff klockan 16.15–17.30 i Järpås församlingshem där vi leker och lär känna varandra och går igenom helgens läger.

Lördag-söndag 17-18 september åker vi till stiftsgården Flämslätt utanför Skara på ett lägerdygn. Känner du dig osäker inför att sova borta kontakta oss eller skriv det i anmälan.

Under höstterminen träffas vi sedan varje tisdag klockan 16.15–17.30 från den 27/9-22/11 (vecka 44 tar vi höstlov) i Järpås församlingshem.

VÅRTERMINEN

Under vårterminen fortsätter vi att träffas varje tisdag 16.15–17.30 från den 17/1-30/5 (vecka 7 är det Sportlov, vecka 8 träffas vi på onsdagen i anslutning till en gudstjänst som är just den dagen och vecka 14 är det Påsklov) i Järpås församlingshem. Vi börjar varje träff med enkelt mackfika. Under vårterminen åker vi på tre utflykter tillsammans med konfirmanderna i Kållands-Råda och Örslösa församlingar. Dessa är lördagarna 18 mars, 15 april och 13 maj.

I slutet av sommarlovet åker vi på ett lite längre läger tillsammans med konfirmanderna i Kållands-Råda och Örslösa församlingar.

KONFIRMATION

Konfirmandåret avslutas till sist med konfirmationen, som är den 19 augusti 2023 klockan 14.00 i Järpås kyrka.
Undrar du något eller vill prata med oss är du välkommen att ringa eller skicka epost.

Anna-Karin Widnersson, präst
anna-karin.widnersson@svenskakyrkan.se

ANMÄLAN

Ta del av vår personuppgiftshantering inför och under konfirmation