Foto: Emma Dahlbäck/ IKON

Konfirmation

Vem är jag? Duger jag som jag är? Vad är kärlek? Varför händer så mycket ont i världen? Finns Gud? I så fall, var? Vad händer när vi dör? Du är inte ensam om att fundera över livets stora frågor. Konfirmationstiden ger dig möjlighet att få prata om tro, livet och allt det där som är viktigt för dig.

Alla funderar vi över livets stora frågor. Kanske har du hittat svaren, kanske inte. Frågorna följer med dig hela livet men svaren ändras ju äldre du blir. Ibland är det bra att stanna upp, fundera lite extra på meningen med livet. Konfirmationen är en sån tid.

Foto: Ikon/ Magnus Aronsson

Varje år bjuder Svenska kyrkan in ungdomar som går i åk 8, till att vara med i en konfirmationsgrupp, eller konfa. Du har då möjlighet att fråga, diskutera och gå djupare in i livets svåra frågor tillsammans med nya och gamla kompisar, blandat med lekar, skratt och fika såklart.

Vi träffas varannan onsdag under hösten och våren. Konfagruppen åker också på läger, ett helgläger på hösten och  ett på våren. Under lägerdagarna finns tid till samtal, eftertanke, lekar och att lära känna nya sidor av varandra. Häng med på en härlig resa, lär känna dig själv och andra.

Under september besöker vi skolan och berättar mer och svarar på dina frågor. På svenskakyrkan.se/konfirmation kan du i lugn och ro läsa mer och se filmer om konfa. Anmäler dig gör du här.

Vem?

För dig som är född 2007 eller går i klass 8.

Måste jag vara döpt?

Nej! Du behöver inte vara döpt för att påbörja din konfirmationsläsning. Vi kommer erbjuda dop innan konfirmationstidens slut, då man måste vara döpt för att konfirmeras.

Var?

Vi erbjuder två olika grupper i pastoratet och kan även förmedla kontakt med samisk konfirmation, som anordnas av Luleå stift.

Berg

Konfirmation - ett äventyr för livet Foto: Emma Dahlbäck / IKON

Vi träffas varannan onsdag i Bergs sockenstuga, Hoverberg. Buss går från Svenstaviks skola till Hoverberg, men hemfärden ordnar var och en själv. Vi börjar med fika. Några söndagar träffas vi på gudstjänst.

Konfirmationsgudstjänsten blir i Bergs kyrka.

Oviken
Vi träffas varannan onsdag i Ovikens församlingshem. Buss går från Myrvikens skola till församlingshemmet i Oviken, men hemfärden ordnar var och en själv. Vi börjar med fika. Några söndagar träffas vi på gudstjänst.

Konfirmationsgudstjänsten blir i Ovikens gamla kyrka.

Läger

Vi åker på läger tillsammans och övernattar på annan plats. Unga ledare följer med.

Att vara med i konfan kostar inget, inte lägren heller.

Sista anmälningsdag

Sista anmälningsdag till konfagrupperna som börjar nu i höst är måndagen 27 september.

Funderingar?

Har du frågor om konfan eller är osäker? Hör gärna av dig till oss eller anmäl dig och prova på.

Kontakt: Per Nilsson (präst) tel 0687-555 76, mejl per.x.nilsson@svenskakyrkan.se

Leif Westberg (präst) tel 0687-555 68, mejl leif.westberg@svenskakyrkan.se

Ulrika Nordin (pedagog) tel 0643-44 78 80, mejl karinulrika.nordin@svenskakyrkan.se