Meny

Kontakt

KYRKANS ÖPPETTIDER

Måndag-torsdag kl 9-12
eftermiddagstid efter överenskommelse
Söndagar kl 9-15
Varannan onsdag (jämnaveckor) kl 18-21 

TELEFONTIDER

Välkommen att ringa 0493204064
Måndag-torsdag kl 10-12    
Övrig tid svarar vi i möjligaste mån

GUDSTJÄNST OCH MÄSSA

Vänligen se under flik Gudstjänstplan

Richard  Aspegrén

Richard Aspegrén

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

- Kyrkoherde

Mer om Richard Aspegrén

Jag heter Richard Aspegrén och är präst och kyrkoherde här sedan drygt två år. Tiden susar iväg, fort går det när man har mycket att göra, och det mesta är stimulerande och kul. Det andra, som kan vara besvärligt och dystert får man på köpet – och ingår i de flesta arbetsuppdrag. Konsten är, som alla vuxna vet, var man själv lägger tonvikten. Jag lägger definitivt mest kraft och energi på det som ger kraft och energi tillbaka: mötet med svenskar här på kusten, gudstjänster och mässor, alla brudparen och många av de evenemang som knyter oss svenskar tillsammans. När mycket av det faller på plats, då trivs jag riktigt bra. Det är lätt att fastna på Villa Ingeborg, bland skrivbord och skärmar. Därför har vi bestämt att minst en dag i veckan tar jag med en medarbetare och åker iväg och besöker en grupp svenskar någonstans i vår vidsträckta region. Att göra kyrkan synlig och närvarande är det viktigaste vi gör. Ledig händer att jag är. Då vill jag helst vara utomhus, uppe i bergen eller längs stränderna. Ny inspiration och kraft går rakt in.

Gudrun Brisman

Gudrun Brisman

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Husmor

Mer om Gudrun Brisman

Nu är jag åter här för 3:e gången . Första gången var på Stillegården och senast 2016 på Villa Ingeborg . I vanliga fall jobbar jag med intensivvård men har även lagat mat på förskola i några år . De sista 10 åren har jag arbetat till och ifrån i Visby . Tänk att även där växer fikon & valnötter ! Här nere trivs jag också med klimatet . En ledig dag tar jag gärna tåget någonstans , ett stopp i Villefranche är härligt. Ser fram emot att träffa Er alla igen! Gudrun Brisman

Marie Dimpker

Marie Dimpker

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Kantor

Mer om Marie Dimpker

Nu har jag påbörjat mitt tredje år som kyrkomusiker i Södra Frankrike och Monaco. Min man och jag flyttade i maj till en liten men trivsam lägenhet som ligger bara 1,5 km från kyrkan och där skuggan under magnoliaträdet ger ett underbart lugn. Livet som musiker här är varierat och innehållsrikt eftersom man gör mycket mer än att hålla på med musik. Vi flyttar mycket möbler, sopar, vattnar blommor samt dukar fram till många måltider mm. Då vi ofta reser runt i hela vår stora församling faller det på min lott att boka alla kyrkor. Förutom i Sankta Birgittakapellet firar vi regelbundet gudstjänst i 6-7 kyrkor längs kusten och dessutom har vi välsignelser av brudpar på många vackra platser. Då känns det inspirerande att ha hand om församlingens facebooksida eftersom det då är extra tacksamt att fotografera. Sankta Birgittakören är ett härligt gäng som övar på tisdagar kl.16-18. Vi sjunger en blandad repertoar alltifrån klassisk kyrkokör till Bellman, Abba och nu även lite på franska. Någon lördag per termin har vi en hel kördag då vi övar kl.10-16. Samarbetet med Svenska skolföreningen är en stor glädje för oss. Varje onsdag fylls Villa Ingeborg av glada och positiva barnfamiljer. Sångstunderna med barnen sker i vårt fina kapell och resultaten av dessa blir luciatåg och skolavslutningar. Vi har förmånen och glädjen att få ta emot högklassiga gästande sångare, musiker och körer trots att vi inte har möjlighet att arvodera. Fransmännen är helt förundrade och fascinerade av vårt Luciafirande. Borgmästaren i Cagnes sur Mer kröner vår Lucia och i Nice är också borgmästeriet inblandat i våra Luciatåg där. Totalt brukar vi ha genomfört åtta Luciatåg med både ungdomar och barn. Valborg, nationaldagen och midsommar är andra stora evenemang då kören och andra musiker är mycket inblandade och det serveras mat och dryck. Tag gärna kontakt med mig om du vill sjunga i Sankta Birgittakören som övar på tisdagar kl.16-18. Du som vill medverka i Luciatåg är också välkommen att kontakta mig.

Julius Holmertz

Julius Holmertz

Svenska kyrkan i Södra Frankrike och Monaco

Volontär

Mer om Julius Holmertz

Jag heter Julius Holmertz och är 25 år, född i Stockholm och uppvuxen i Frankrike. Jag flyttade ner till franska Rivieran när jag var 3 år med mina föräldrar och min äldre bror. Jag började som volontär för Svenska Kyrkan i Södra Frankrike och Monaco i slutet av februari 2019. Mina uppgifter är rätt så många och omväxlande: hjälper husmor med inköp och förberedelser för skollunchen på onsdagar och den stora kyrklunchen på söndagarna. En hel del disk blir det också ;) Sedan assisterar jag kyrkoherden med många olika uppdrag, också som spontan översättare när franskan blir komplicerad. Spelar gärna badminton och soft-ball med barnen. På fritiden spelar jag gärna tennis, padel, fotboll och går på bio.