Medlemsbrev oktober 2019

och Matbeställning Julbasar 2019

​Kära medlemmar i denna vår Sydfranska församling.

Hösten har vädermässigt hitintills varit strålande. Åskat har det gjort, blixtrat med och skyfall har inträffat, men där jag bor i Cagnes/s Mer har det alltid skett nattetid. Och från den trygga platsen i bädden kan sådant vara rätt så mysigt. Nu säger väderutsikten att det ska regna i åtta dagar. Vad gör väl det? Varmt och vackert är det ändå.

I detta brev skriver jag inte mer om relationen Klubb-Kyrka, mer än att jag är mycket glad över Kyrkorådets senaste beslut om upphävandet av avflyttningsbeslutet gentemot Klubben. Nu har vi chans till en frisk omstart med gemensamma samtal om framtiden. Om det behövs, gärna med en kreativ medlare, som kan visa på nödvändigt nytänkande. Idag känner jag – och jag vet att jag delar den känslan med många, många – en lättnad att komma ur ett låst läge och ett starkt hopp om en god framtid för såväl Kyrka som Klubb.

Detta brev ska istället handla om vår församlingsverksamhet, för den pågår hela tiden, och dessutom fungerar det mesta riktigt bra. Gudstjänsterna här i vårt eget kapell samlar många varje söndag. Oftast är det ”fullt hus” och den livade Kyrklunchen efteråt får en och annan gäst från Sverige att drömma om något liknande hemmavid, i den vanliga svensk-kyrkliga församlingen. Tänk om kaffet och kakorna istället blev en enkel men riktigt god lunch med ett glas vin – quelle différence!

Nu närmast vill jag gärna slå ett slag för det föredrag vi inbjuder till om precis en vecka: fredagen den 25 oktober, kl 14-16, kommer professor Inger Lindstedt och talar om ” Retorik – något för dig?”  Ingers huvudämne är kommunikationsvetenskap och där ställs frågor som: Vilken roll spelar retoriken i dagens samhälle? och Kan alla bli en god talare? Inger Lindstedt är mycket inspirerande att lyssna till, vi kommer alla att gå ut som bättre retoriker - pas mal!

Söndagen den 27 oktober åker vi till S:t Raphaël och firar gudstjänst där kl 16.00 på vår vanliga plats: St John’s Anglican Church, på central adress i staden. Efteråt mingel i kyrkans vardagsrumsdel. Vi fortsätter alltså vår vana att åka ut till olika platser i vår stora församling den sista söndagen i månaden för att träffa de svenskar som bor där. Denna söndag har vi alltså inte någon gudstjänst på Villa Ingeborg.

Med detta utskick bifogar vi en förbeställningsblankett för matståndet på Julbasaren. Bara att kryssa för! Glöm inte att den måste vara i retur senast den 28/10 för att allt ska klaffa med transporten från Sverige.

Och så min vanliga påminnelse om att Kyrkans hemsida är en jättebra plats att hämta information om vad som händer och sker. Skriv bara Södra Frankrike och Monaco i sökfältet på Google, så kommer hemsidan upp.

Allt gott så länge, vi hörs av snart igen!

Richard A