Särskolekonfirmation

Vi utforskar vad tro kan vara och lär oss mer om Jesus, utifrån deltagarnas egna förutsättningar.

Tillsammans utforskar vi mer av vad tro kan vara. Vi lär oss mer om Jesus, vad han gjorde, men också hur tro kan finnas med i vår vardag.

Vi lägger stor vikt vid att var och en ska kunna uttrycka sig och delta utifrån sina förutsättningar. Med hjälp av fasta rutiner och ritualer vill vi skapa och förmedla trygghet. Det är upplevelsen av den kristna trons trygghet och uttryckssätt, snarare än intellektuella faktakunskaper som vi lägger tonvikten vid. Undervisning blandas med lek och upplevelser, så alla sinnen får vara med.

Som en del av undervisningen firar vi Linamässa tillsammans ca 8 gånger under läsåret.
Både i undervisningen och på gudstjänster använder vi stödtecken när det behövs och arbetar hela tiden med att utöka vårt tecknande.

Fakta; särskolekonfirmation

Tid & Plats: Vi träffas varannan tisdagskväll, ojämna veckor, kl 17:30-19:00 i Lina kyrka. Start 26 september! Vi börjar varje träff med att fika tillsammans och avslutar med andakt.

Läger & Konfirmation: Under vintern åker vi på läger med en övernattning och i början av juni är det dags för konfirmation.

Anmälan via anmälningsformulär!

Ledare och kontaktpersoner: Ylva Evensen, präst, tfn 08-550 913 60 och Jenny Berglund, församlingspedagog, tfn 08-550 913 28.