Svenska kyrkan i Södertälje Besöksadress: Mälaregatan 4-6, 15171 Södertälje Postadress: Box 121, 15122 Södertälje Telefon:+46(8)55091350 E-post till Svenska kyrkan i Södertälje

Öppen kväll

Barnaktiviteter, bibelstudium, rörelseaktiviteter, läxhjälp, middag samt dusch- och tvättmöjligheter

Måndagar kl. 16:30-20:00.

Är du trött på att laga middag varje kväll? Kanske behöver du hjälp med dina läxor? Önskar du att det fanns någon rolig aktivitet för dina barn på kvällstid och att du själv kunde passa på att gå på ett träningspass i samma byggnad under tiden. Kanske är det så att du helt enkelt bara vill vara en del av en gemenskap. Välkommen till oss!

Alla aktiviteter är helt utan kostnad.

Varje måndag kl. 16:30-20:00 erbjuder vi:

• Middag kl. 17:00-19:00
    Välkommen att äta middag hos oss i Arken. Vi serverar en hälsosam middag med sallad och bröd. Efteråt kan du gå över till vår secondhandbutik Gåvorna och ta en kopp kaffe/te och en kaka.
  • Barnaktiviteter kl. 16:30-18:30
    Varje måndag finnas någon barnaktivitet i Arken. Det kan vara pyssel, lekar, spel, sång eller teater. Volontärer håller i aktiviteterna.
  • Diakonimottagning kl. 16:30-18:30
    Välkommen att träffa en diakon för samtal, hjälp eller stöd i olika frågor. Alla diakoner har tysdnadsplikt. Det du berättar stannar mellan er.
  • Rörelseaktiviteter kl. 18:30-19:30
    Att röra på sig är viktigt för att kroppen ska må bra. Kroppen behöver rörelse. Ta med dig träningskläder och gå på ett av våra träningspass och du kommer att känna dig piggare och gladare.
  • Bibelstudier kl. 18:00-19:00
    Välkommen till bibelstudier på Gåvorna. Studierna hålls på svenska och tolkas till rumänska. Varje tillfälle avslutas med en andakt.

Under hela kvällen

• Läxhjälp
    Har du svåra läxor du behöver hjälp med eller har du ett prov du kanske vill ha hjälp att plugga till? Ta med dig dina läxor till oss! Varje måndagskväll finns volontärer tillgängliga för att hjälpa dig med dina läxor. Material som miniräknare, pennor, sudd och linjal finns hos oss.
  • Secondhandbutiken Gåvorna håller öppet
    kom och shoppa i vår secondhandbutik. Alltid låga priser med möjlighet till riktigt bra fynd. Måndagskvällar bjuder vi även på kaffe/te och kaka.
  • Dusch- och tvättmöjlighet
    Har du i din vardag inte tillgång till dusch kan du komma in till Gåvorna under måndagskvällar. Här finns en dusch och allt som du kan behöva till: Schampoo, dushcreme, balsam och handdukar. En del kvällar kommer det även att finnas möjlighet att tvätta sina kläder. Fråga en volontär om vilka måndagar tvättmaskinen är i gång.