Vi söker kyrkogårdschef 100 %

med ansvar för tre kyrkogårdar och två begravningsplatser

Södertälje pastorat består av Södertälje, Östertälje och Enhörna församlingar.

Inom kyrkogårdsförvaltningen arbetar ca 35 årsanställda och i förvaltningens område ryms begravningsplatser och kyrkogårdar, samt gravkapell och ekonomibyggnader. Kyrkogårdsförvaltningen utför på uppdrag av pastoratet skötsel av markområden vid kyrkor och andra byggnader.

Omkring 300 begravningar hanteras årligen inom förvaltningen.

Ansvarsområden

Kyrkogårdschefen har ett övergripande ansvar för begravningsverksamheten, vilket även innebär budget- och bokslutsarbete och arbetsmiljöansvar för samtlig personal inom kyrkogårdsförvaltningen.

Kyrkogårdschefen ingår i pastoratets ledningsgrupp och är direkt underställd kyrkoherden.

Tjänsten består till stor del av arbetsledning och personalutveckling. Kyrkogårdschefen ansvarar för att kontakterna med allmänheten rörande begravningsverksamheten och gravvård sker med god serviceanda.

Utveckling, förnyelse och förvaltande av begravningsplatserna som vackra parkmiljöer är en betydande del av arbetet. Det pågår en planering för nya bisättningslokaler och ekonomianläggning som kan möta dagens behov.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbetsledning och budgetansvar med uppföljning. Meriterande är en utbildning inom trädgård (landskapsarkitekt / landskapsingenjör), dokumenterad erfarenhet och kunskap kring arbetsledning och arbetsrätt och erfarenhet från kyrkogårds- och parkområdet.

Du är en trygg ledare som trivs i rollen att stötta, leda och motivera dina medarbetare med intresse att driva frågor från idéstadium till verkställande. Du räknas som omdömesgill, har integritet och har en förmåga att väga samman komplexa frågor.

Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar och att du har körkort.

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta gärna:
Kyrkoherde Ralph Sjöholm, 070-674 52 12

Tillträde efter överenskommelse.

Välkommen att lämna dina ansökan via ansökningsformuläret senast 29 oktober, som skickas med e-post: sodertalje.pastorat@svenskakyrkan.se eller med brev: Södertälje pastorat, Box 121, 151 22 Södertälje.

Rekryteringsprocessens tidplan

29 oktober: Sista ansökningsdag