Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Södertälje Besöksadress: Mälaregatan 4-6, 15171 Södertälje Postadress: Box 121, 15122 Södertälje Telefon:+46(8)55091350 E-post till Svenska kyrkan i Södertälje

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Söker du en meningsfull fritid?

Bli volontär hos Öppen kväll i S:ta Ragnhildsgården!

Vad är Öppen kväll i S:ta Ragnhildsgården?

Öppen kväll i Ragnhildsgården är en verksamhet som pågått sedan februar 2019 och som samlar ca 100 södertäljebor i S:ta Ragnhildsgårdens lokaler från 16:30-19:00. Hit ska man kunna komma för att äta middag tillsammans, handla billiga kläder, för gemenskap och roliga aktiviteter för barn och vuxna samt läxhjälp. Kvällarna är gratis för att alla ska kunna delta på samma villkor.

Vad innebär det att vara volontär?

Att vara volontär i Södertälje församling innebär att du ger av din tid till dina medmänniskor. Du blir en viktig resurs under Öppen kväll i Ragnhildsgården. Det handlar om att du engagerar dig för det som känns viktigt. Ditt frivilliga engagemang är en del i Svenska kyrkans arbete och församlingens gemenskap.

Som ideell arbetare får du…

  • arbetsuppgifter utifrån ditt intresse
  • råd och stöd i din uppgift
  • vara med i en församlingsgemenskap
  • ingen ekonomisk ersättning men istället glädje och gemenskap i ditt volontär- eller frivilliga uppdrag

Du behövs...

…inom barnverksamheten!

Mellan kl. 16:30-18:30 kommer Öppen kväll att erbjuda olika aktiviteter för barn. Det kan handla om att pyssla, leka, spela spel och andra roliga aktiviteter för och med barn! Din uppgift blir att leda barnverksamheten och ta hand om barnen. För att vara volontär i barnverksamheten behöver du uppvisa utdrag från belastningsregistret.

… för läxhjälp!

Ett av målen är att hjälpa barn, unga och vuxna som besöker verksamheten med läxor. Som volontär är du ett stöd för de åldrar och ämnen som du känner dig bekväm med.

…i Gåvorna secondhand!

I affären kan du bidra med att stå i kassan, hålla ordning i hyllor och på klädstänger samt vara behjälplig åt kunderna. I Gåvorna finns också dusch och tvättmaskin för personer som inte har tillgång till det i vardagen. Som volontär för dusch och tvätt har du ansvar för att verksamheten flyter på.

… för rörelseaktivitet!

Här har du möjlighet att bidra med att leda ett pass med någon form av rolig rörelseaktivitet! Det kan exempelvis vara zumba, familjegympa, dans eller någon annan rörelseform som du behärskar.

… för matlagning!

 Vid varje tillfälle kommer det att bjudas på middag kl. 17:00-19:00. Du bidrar med att förbereda och laga middagen samt efterarbete i form av att plocka undan och ta hand om disk.

För mer information eller frågor, kontakta: Cecilia Granath, tfn 08-550 914 02.

 

För att bli volontär på Öppen kväll i S:ta Ragnhildsgården, fyll i dina kontaktuppgifter och vilken/vilka aktiviteter du vill hjälpa till med i formuläret så tar vi kontakt med dig.