Komminister/kaplan i Hovsjö kyrka 100 % sökes

Ansökan senast 13 augusti!

Södertälje församling söker komminister / kaplan i Hovsjö kyrka 100 %

- Vill du förvalta och utveckla en levande gudstjänstgemenskap?

- Önskar du vara en samlande kraft för både anställda och frivilliga?

- Skulle du trivas med att arbeta på en plats där Gud är självklar, men Svenska kyrkan är i minoritet?

Då är du är den vi söker!

Södertälje församling finns i en mångkulturell stad där halva befolkningen är född utanför Sverige eller har båda föräldrarna födda i ett annat land. Inom församlingens geografi finns de flesta kyrkofamiljer representerade och flera ortodoxa kyrkor har biskopsnärvaro i staden.

Kyrkan finns i bostadsområdet Hovsjö i Södertälje, vars lokaler ligger i en f.d. skola och är en del av Hovsjö Hub, en samlingsplats för olika aktörer och samhällsfunktioner i området. En placering som ger en bild av församlingens vision; "att kyrkan är en aktiv del av lokalsamhället, samtidigt som man har en tydlig identitet".

I kyrkan finns många aktiva besökare som samlas till gudstjänst med Jesus i centrum, där många är engagerade och delaktiga och söndagsskolan är en självklarhet. Här finns även en stor ungdomsgrupp, en öppen mötesplats med sopplunch och annan verksamhet. Denna rikedom kommer du som vår nästa kaplan att förvalta och utveckla i samverkan med ditt arbetslag som består av musiker, vaktmästare och pedagog.

Du är en del av ett arbetslag på ca 40 personer varav 7 präster. I församlingen finns fyra kyrkor och ett kapell. Gudstjänsten är central i församlingens liv och rytm. Vi har en bred verksamhet för alla åldrar.

Vi vill att du som person är nyfiken och öppen mot människor. I din kallelse som präst är du väl grundad och känner dig trygg i din roll. Förutom de sedvanliga prästerliga uppgifterna ska du verka och arbeta i nätverk och ha ett intresse för ekumenik. Du ska också utveckla arbetet med ungdomar och konfirmander.

Kompetenser vi ser som viktiga i tjänsten är; relationsskapande, självgående, ihärdig och flexibel, vilka beskrivs närmare i ansökningsformuläret.

Nyfiken och vill veta mer om tjänsten? Ring gärna och prata med oss eller kom och hälsa på!

Ylva Evensen, församlingsherde, tfn 08-550 913 60.

Facklig företrädare: Johan Sobelius, KyrkA, tfn 019-15 46 18

Ansökan görs på ansökningsformulär och ska vara församlingen tillhanda senast 13 augusti till: Södertälje församling, Box 121, 151 22 Södertälje eller via e-post: Södertälje församling

Domkapitelintervjuer kommer att ske 27 augusti och i församlingen vecka 37.

Välkommen med din ansökan!