Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan i Södertälje Besöksadress: Mälaregatan 4-6, 15171 Södertälje Postadress: BOX 121, 15122 SÖDERTÄLJE Telefon: +46(8)55091350 E-post till Svenska kyrkan i Södertälje

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Komminister/kaplan i Hovsjö kyrka 100 % sökes

Ansökan senast 10 december!

Södertälje församling söker komminister / kaplan i Hovsjö kyrka 100 %

 - Vill du förvalta och utveckla en levande gudstjänstgemenskap?

- Önskar du vara en samlande kraft för både anställda och frivilliga?

- Skulle du trivas med att arbeta på en plats där Gud är självklar, men Svenska kyrkan är i minoritet?

Då är du är den vi söker!

 

Södertälje församling finns i en mångkulturell stad där halva befolkningen är född utanför Sverige eller har båda föräldrarna födda i ett annat land. Inom församlingens geografi finns de flesta kyrkofamiljer representerade och flera ortodoxa kyrkor har biskopsnärvaro i staden.

Kyrkan finns i bostadsområdet Hovsjö i Södertälje, vars lokaler ligger i en f.d. skola och är en del av Hovsjö Hub, en samlingsplats för olika aktörer och samhällsfunktioner i området. En placering som ger en bild av församlingens vision; "att kyrkan är en aktiv del av lokalsamhället, samtidigt som man har en tydlig identitet".

I kyrkan finns många aktiva besökare som samlas till gudstjänst med Jesus i centrum, där många är engagerade och delaktiga och söndagsskolan är en självklarhet. Här finns även en stor ungdomsgrupp, en öppen mötesplats med sopplunch och annan verksamhet. Denna rikedom kommer du som vår nästa kaplan att förvalta och utveckla i samverkan med ditt arbetslag som består av musiker, vaktmästare och pedagog.

Du är en del av ett arbetslag på ca 40 personer varav 7 präster. I församlingen finns fyra kyrkor och ett kapell. Gudstjänsten är central i församlingens liv och rytm. Vi har en bred verksamhet för alla åldrar.

Vi vill att du som person är nyfiken och öppen mot människor. I din kallelse som präst är du väl grundad och känner dig trygg i din roll. Förutom de sedvanliga prästerliga uppgifterna ska du verka och arbeta i nätverk och ha ett intresse för ekumenik. Du ska också utveckla arbetet med ungdomar och konfirmander.

Kompetenser vi ser som viktiga i tjänsten är; relationsskapande, självgående, ihärdig och flexibel, vilka beskrivs närmare i ansökningsformuläret.

Nyfiken och vill veta mer om tjänsten? Ring gärna och prata med oss eller kom och hälsa på!

Är du intresserad av tjänsten? Fyll i ansökningsformuläret och skicka till  sodertalje.forsamling@svenskakyrkan.se alternativt med brev till: Södertälje församling, Box 121, 151 22 Södertälje eller kontakta församlingsherde Ylva Evensen, tfn 08-550 913 60 för mer information.

Rekryteringens tidplan:

  • 10 december 2018 - Sista ansökningsdag
  • 7 januari 2019 - Domkapitlet intervjuar
  • Vecka 3 2019 - Församlingen intervjuar
  • 17 januari 2019 - Domkapitlet sammanträder
  • 28 januari 2019 - Södertälje församlingsråd sammanträder och beslutar

Vi ser fram emot din ansökan!