Kyrkvaktmästare 100 % sökes

Östertälje församling söker kyrkvaktmästare med huvudsaklig tjänstgöring i Brunnsängs kyrka

Som kyrkvaktmästare är du en del av kyrkans verksamhet som ger stöd och service samt iordningsställer kyrkorummet vid gudstjänster och kyrkliga handlingar (dop, vigslar, begravningar). En stor del av arbetet handlar om att städa, plocka i ordning och se till att lokalerna är inbjudande.

Du möter människor i olika åldrar och livssituationer. Du behöver vara flexibel och ha en god social förmåga. En god samarbetsförmåga är meriterande då du assisterar övriga medarbetare i verksamheterna. Tjänsten är baserad i Brunnsängs kyrka, men tjänstgöring i övriga delar av församlingen kan vara aktuell vid t ex ledigheter och semestrar.

Kyrkvaktmästare är schemalagda under både vecko- och helgdagar.

• Ha ett övergripande ansvar för vaktmästeriet i Brunnsängs kyrka.
  • Inre tillsyn av Brunnsängs kyrka gällande städning samt vård av dess inventarier.
  • Tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar samt tillse att kyrkan är tilltalande för alla besökare.
  • Städning

Vi söker dig som är:

• är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans tro och värderingar
    behärskar svenska i tal och skrift
  • är serviceinriktad och kreativ med god förmåga att planera och strukturera arbetsuppgifter
  • är bra på att möta människor i olika situation och vill arbeta i gudstjänster och vid kyrkliga handlingar
  • har körkort och tillgång till bil

Ange löneanspråk.

Provanställning kan bli aktuell.

Ansökan ska göras på ansökningsformulär och vara församlingen tillhanda senast 31 maj 2018 till Östertälje församling, Box 121, 151 22 Södertälje eller e-post: Östertälje församling.

För ytterligare information kontakta Ralph Sjöholm, tf kyrkoherde, tfn 08-550 914 15.