Kulturhistorisk visning & Kyrkguidekurs

Nyhet Publicerad Ändrad

Tre tillfällen för dig som är intresserad av kulturhistoria eller som vill bli kyrkguide i Södertälje.

Tisdagen den 30 aug  kl 18:30 – 19:45 i Sta Ragnhilds kyrka

KYRKLIG TEXTIL

Vi djupdyker i kyrkans rika förråd av kyrkotextil och lär oss om tillverkning och symbolspråk. Ralph Sjöholm, kyrkoherde och kyrkotextilentusiast, guidar genom textilier från 1300- talet och framåt.

Tisdagen den 6 sept kl 19:00-20:15 i Sta Ragnhilds kyrka

KYRKORUMMETS FUNKTION OCH GESTALTNING

Jerk Alton är en av de stora inom kyrkoarkitektur och –inredning. Han har ritat, restaurerat och inrett en rad kyrkor i Sverige. Denna kväll gästar han oss för att tala kring kyrkorummet som en paradisspegling där funktion och gestaltning ingår i en kristen koreografi.

Tisdagen den 13 sept kl 18:15 – 19:30 i Sta Ragnhilds kyrka

GLIMRANDE SILVER I GUDS TJÄNST

Anna-Johanna von Platen, konsult inom kyrkoinventarier, berättar om kyrksilver som konstnärligt uttryck och bruksföremål. Vi får se föremål som aldrig annars visas för allmänheten.

Information:      Ralph Sjöholm på tfn 070-674 52 12

Anmälan:            sodertalje.pastorat@svenskakyrkan.se

Obs! Begränsat antal platser.