Foto: Magnus Aronson /Ikon

Har du lite tid över? Bli volontär!

Nyhet Publicerad Ändrad

Just nu söker vi ideella krafter till flera av våra verksamheter, bland annat till familje- och finskspråkig verksamhet.

Familjekväll är en verksamhet som riktar sig mot barnfamiljer. Hos oss kan familjerna få en varm måltid som vi förbereder på plats samt planerade aktiviteter som riktar sig mot barn och vuxna. Aktiviteterna varierar beroende på tillfälle. Exempel på aktiviteter är pyssel, läxhjälp, lekar eller föreläsning av en gäst. Idag har vi volontärer som lagar mat i köket, håller i läxhjälp och planerar aktiviteter för barn. Eftersom verksamheten växer söker vi nu efter fler ideella krafter som kan hjälpa oss med:

Barnaktiviteter – planera och genomföra aktiviteter riktade mot barn

Gemenskapsvärd – som pratar med deltagarna och ser till att alla mår bra
 

Tid: Varannan måndag (ojämna veckor) kl. 17:00 – 19:00

Plats: S:ta Ragnhildsgården, lokal: Arken

Uppdraget innefattar direkt kontakt med barn och därför kräver Södertälje församling att utdrag från belastningsregistret ska uppvisas.

 

Finskspråkiga verksamheten önskar få fler gudstjänstvärdar/kyrkvärdar till finska gudstjänster och andakter samt andra som vill hjälpa till med praktiska saker i samband med retreater, konserter, morsdagsfesten, självständighetsdagsfesten och julbasaren.

Suomenkielinen työ tarvitsee vapaaehtoisia. Tarvitsemme uusia jumalanpalvelusväärtejä/ kirkkoväärtejä suomalaisiin jumalanpalveluksiin ja hartauksiin sekä vapaaehtoisia, jotka haluavat auttaa käytännön asioissa esim. retriiteissä, konserteissa, äitienpäiväjuhlassa, itsenäisyyspäivänjuhlassa ja joulumyyjäisissä.

 

Är du intresserad av internationellt arbete? 

I Svenska kyrkan Södertälje finns internationella gruppen, som jobbar med insamlingar och internationella frågor. Internationella gruppen träffas 4-5 gånger per termin och planerar och inspirerar till aktiviteter under faste- och julkampanjerna. Under våren kommer gruppen även jobba med pastoratets vänförsamling i Tanzania. Nu söker internationella gruppen flera personer som vill engagera sig i internationella frågor genom:

- Att ingå i gruppen och planera pastoratets arbete med internationella frågor samt att ta fram material till planerade aktiviteter.

- Att hålla i de aktiviteter som gruppen planerat och tagit fram.

 
Intresserad? Hör av dig till Eija Alpimaa Magnusson om du är intresserad av att bli volontär i den finskspråkiga verksamheten och till Johanna Sabel om du är intresserad av familjekväll eller internationellt arbete. Se kontaktuppgifter nedan.