Foto: Magnus Aronson/Ikon

Är du Södertälje församlings nya finsktalande präst?

Tjänstgöringsgrad 100%. Ansök senast 26 december!

Finska är hjärtats språk för många församlingsbor i Södertälje. Gemenskap på modersmålet är en stor tillgång och trygghet i vardag och fest. Vår tvåspråkiga verksamhet är aktiv inom många områden och mycket mer kan utvecklas. Södertälje har drygt 100 anställda i kyrklig verksamhet och på kyrkogårdsförvaltningen. Som präst arbetar du i Södertälje församling som ingår i Södertälje pastorat. Södertälje är en spännande stad med stor mångfald och där Svenska kyrkan har ekumeniska samarbeten. Du kommer även att arbeta kontraktsövergripande i de omgivande församlingarna med gudstjänster och församlingsverksamheter.

DITT UPPDRAG

Vi söker nu en finsktalande präst till vår verksamhet i Södertälje församling. Hos oss finns en mångsidig finskspråkig församlingsverksamhet och du kommer att arbeta med sedvanliga kyrkliga handlingar. Du ingår i Södertälje församlings arbetslag och arbetar främst tillsammans med vår finsktalande diakon. Du är ansvarig för den finska verksamheten och samarbetar med olika aktörer samt våra ideella församlingsbor. Vi hoppas att få möta en entusiastisk ny präst som vill bygga gemenskap tillsammans med oss andra och som känner inspiration inför att arbeta för människor och kyrkan här i Södertälje. Arbetet med den sverigefinska minoritetsgruppen är mycket värdefull och en möjlighet att få jobba i Sverige på sitt eget modersmål. Vår nya kollega kommer mötas av ett litet, trevligt tvåspråkigt arbetslag men också många svenskspråkiga kollegor som är lätta att lära känna.

 

I arbetet ingår bland annat:

·         Ansvar för den svenskfinska verksamheten

·         Kyrkliga handlingar

·         Samverkan med andra aktörer

·         Kontinuerligt utvecklingsarbete

DIN BAKGRUND

Du är väl förankrad i kyrkans tro och med en nyfikenhet att agera efter din övertygelse. Du är finskspråkig och kan förstå/göra dig förstådd på svenska. Din erfarenhet av att ansvara för en verksamhet gör dig trygg och stabil i samverkan med andra. Du har välgrundade och tydliga värderingar, är utåtriktad och socialt aktiv med förmåga att skapa och underhålla relationer. 

Vi tror även att du är en person som är öppen för att tänka nytt och har ett driv att vilja utveckla den befintliga verksamheten. Eftersom vi främst pratar svenska i pastoratet som helhet så är det viktigt att du kan kommunicera på svenska.

 

Tjänsten kräver både bil och körkort.

Meriterande är om du talar fler språk än svenska och finska


Vi vill att du har

- Erfarenhet av eget ansvarsområde. 
- God förmåga att uttrycka dig och förstår vikten av god kommunikation.
- Datamognad och klarar administration som ingår i tjänsten.

 

Läs mer på www.svenskakyrkan.se/sodertalje

För mer information, kontakta församlingsherde Hanna Lönneborg, e-post: hanna.lonneborg@svenskakyrkan.se eller tfn: 070-597 13 60

Ansökan

Du ansöker via vårt rekryteringsverktyg här!

Sista ansökningsdag: 26 december 2021

 

Välkommen med din ansökan!