En diakon sitter ner och samtalar med någon.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Diakon - Samordnare 100%

Nyhet Publicerad

Sökes till Södertälje församling. Ansök senast 2 juni!

Svenska kyrkan i Södertälje har drygt 100 anställda i kyrklig verksamhet och på
kyrkogårdsförvaltningen. Som Diakon ingår du i Södertälje församling som ingår i Södertälje pastorat tillsammans med kyrkogårdsförvaltning. Södertälje är en spännande stad med stor mångfald och där Svenska kyrkan har ekumeniska samarbeten. Som Diakon hos oss tar du dig an uppgifter på ett förtroendeingivande och respektfullt sätt.


DITT UPPDRAG
Vi söker en diakon som vill samordna vårt diakoniarbetslag. Du trivs med att ta dig an olika typer av diakonala utmaningar. Du kan med största engagemang ta dig an uppgifter som både handlar om att snabbt lösa olika uppstådda situationer till att ha ett mer långsiktigt perspektiv. Du har sinne för ordning och struktur och är duktig på att samverka med andra aktörer. I uppdraget ingår att vara väl förtrogen rollen som diakon och hantera människors vädjan om stöd och hjälp.

I arbetet ingår bland annat:
• Leda diakoniarbetslagens möten
• Ta budgetansvar för diakonibudgeten
• Samverkan med andra aktörer som kommunen och övriga aktörer i civilsamhället
• Ekonomisk rådgivning
• Möta människor i alla åldrar
• Enskilda möten och samtal


DIN BAKGRUND

Du är vigd diakon och en ansvarstagande person som arbetar utifrån ditt uppdrag som diakon. Du är en inkännande person och har hög integritet. Du samarbetar med andra för att nå verksamhetens mål. Du har erfarenhet av att samarbeta och vara en lagspelare. Du trivs med flexibla och stor variation på arbetsuppgifter. För att arbeta i Södertälje pastorat behöver du vara medlem i Svenska Kyrkan och dela Svenska Kyrkans värderingar. Vi vill att du har goda kunskaper i själavård, god förmåga att uttrycka dig och förstår vikten av god kommunikation, datamognad, meriterande är erfarenhet av att leda sorgegrupper för barn och unga, meriterande är även erfarenhet av lägerliv.


ÖVRIGT
Tjänsten kräver körkort. Meriterande är om du talar andra språk än svenska. Intervjuer av Domkapitlet sker 17 juni 2024 i Strängnäs stift.


FRÅGOR & ANSÖKAN
Vid frågor, kontakta: Hampus Frid, församlingsherde, tfn: 08-550 913 23

Ansöker gör du senast den 2 juni 2024 via vårt rekryteringsverktyg här!