Italien

Ta chansen att åka på konfirmationsresa till Italien. Du kommer växa som människa, se nya platser, träffa nya människor och umgås med dina vänner, fundera över livets stora frågor och ha roligt tillsammans med flera andra ungdomar i en trygg miljö.

Vad kommer vi göra?

Sverige

Vi kommer ses fyra gånger på Lindängen, på adress Grödingevägen 19, och en helg i Tumba. Vi lär känna varandra, lär oss mer om den kristna tron och svenska traditioner, leker, har tävlingar och äter gott.

Du kommer få gå på några gudstjänster under året, varav några som vi firar tillsammans, eftersom att vi utgår ifrån gudstjänstens olika delar i undervisningen. Efter Italienresan har vi några dagar i Södertälje för att förbereda konfirmationsgudstjänsten. Du kommer konfirmeras i S:ta Ragnhilds kyrka 29 juni och ha en konfirmationsmässa med efterföljande avskedsfika i Hagabergs kapell och på Lindängen 30 juni.

Italien

Assisi: Vi flyger till Rom och åker buss till Assisi, helige Franciskus hemstad, där vi
bor på klostret San Andrea. Där kommer vi ha undervisning, se oss omkring i
staden, ha tävlingar och lekar, lära oss mer om Franciskus. Konfirmanderna
kommer delas in i grupper med några unga ledare i varje grupp för att samtala
tillsammans och lära känna varandra bättre, fira andakter, äter middag och ha upptåg m.m.

Rom: Vi bor i klostret Fraterna Domus, i närheten av Vatikanstaten. Rom bär på
en lång kristen historia. Så vi kommer gå runt mer i Rom för att besöka och
lära oss mer utifrån de sevärdheter som finns. Bl.a. går vi in i Peterskyrkan
och tar en rundtur i Rom. Konfirmanderna fortsätter ses i smågrupper och vi
firar andakt varje kväll.

På resan har vi med oss flera kompetenta unga ledare som kommer hjälpa oss huvudledare att ta hand om konfirmanderna, lekar, andakter och upptåg samt smågrupperna.

Huvudledare är prästen Karen Martens och församlingsassistenten Petter Johansson.

Fakta: Italien

• Träffar: 21 oktober 2018, 1-3 februari, 31 mars och 18-19 maj 2019
  • Italienresa: 15-24 juni 2019 till Rom och Assisi
  • Hemmavecka: 26-28 juni 2019