Hur röstar jag?

Förtidsröst, brevröst, rösta med bud, i vallokal eller i röstningslokal

Röstkort

De röstberättigade får sitt röstkort omkring den 30 augusti 2017.

Var kan jag rösta?

På röstkortet finns uppgifter om vilken vallokal du ska rösta i och vilka val du har rätt att rösta till. På röstkortet finns också information om vilken röstningslokal du kan förtidsrösta i, som ligger inom ditt valområde.

Förtidsrösta 4-17 september

På platser i hela landet

Du kan förtidsrösta, på orter över hela landet, under perioden 4-17 september. På www.svenskakyrkan.se/kyrkoval finns en karta med alla röstningslokaler och öppettider. Om du saknar ditt röstkort kontakta i första hand din församling, men det går även att få ett nytt röstkort på andra orter. Då måste du kunna legitimera dig.

Förtidsröstning i Södertälje

I Södertälje har du möjlighet att förtidsrösta i S:ta Ragnhildsgården  följande dagar och tider:

• 4-9 september och 11-16 september
    kl 11:00-13:00
  • Onsdag 6 september och onsdag 13 september
    kl 11:00-13:00 och 17:00-20:00
  • Lördagarna 9 september och 16 september
    kl 11:00-13:00
  • Söndag 17 september kl 13:00-17:00

Brevrösta

Ett annat sätt att rösta i förväg är att brevrösta. För detta behövs ett brevröstningspaket som du kan få från din pastors- eller församlingsexpedition. Posta din brevröst så att den är framme hos stiftet senast fredag 15 september. Du måste även skicka med ditt röstkort.

Rösta med bud

Budröstning går till på liknande sätt som brevröstning. Det kan vara ett alternativ för dig som själv är förhindrad att ta dig till lokalen. Du behöver ett brevröstningspaket för att budrösta (se ovan). Röstkortet ska tas med när budet lämnar in brevrösten i din vallokal eller en röstningslokal i pastoratet/församlingen.

Rösta på valdagen 17 september

I din vallokal

På röstkortet står i vilken vallokal du kan rösta och öppettiderna. Du ska ha med dig ditt röstkort eller legitimation.

I röstningslokal

Om du befinner dig på annan ort på valdagen kan du rösta i en röstningslokal. Då måste du ha med ditt röstkort.

Vallokaler 17 september

På valdagen - söndagen den 17 september - kommer vallokalerna (på röstkortet anges det valdistrikt du tillhör och till vilken lokal du ska gå och rösta) att ha öppet mellan kl. 13:00-17:00 och kl 18:00-20:00.

Du har också möjlighet att förtidsrösta även på valdagen mellan kl 13:00-17:00 på pastoratets expedition (Mälaregatan 6, Södertälje).

BRUNNSÄNGS KYRKA KL 13:00 | Underhållning av Seniorkören under ledning av Hans-Lennart Dahl.

Dagträff 25 april