Svenska kyrkan i Södertälje

Andlig vägledning

Samtal i mästarnas fotspår

Vad är andlig vägledning? Är det bara till för en andlig elit inom kyrkan, något som präster och diakoner gör och ger, eller är det något mer än så? Andlig vägledning är ett, av många, sätt att säga till sig själv; jag vill vara en av lärjungarna till Jesus Kristus. Att i sitt liv, i vardag och helg, vilja forma sitt liv så att det står i samklang med Jesu liv.

Andlig vägledning kan vara något som sker enskilt men också något vi gör i gemenskap med andra. Alla är välkomna, det behövs inga förkunskaper!

Vi möts och samtalar om tro och andligt liv och till vår hjälp har vi några av kyrkans tidigare föregångare i det andliga livet. Under hösten får vi möta texter och tankar hos exempelvis Thomas Merton, Johannes av korset, Julian av Norwich, Symeon den nye teologen och andra.

Samtalsledare: Lars Adolfsson, kaplan i St:a Ragnhild, 08-550 914  81 och Elisabeth Linde, diakon, 08-550 913 02

S:ta Ragnhilds kyrka kl 19:00-20:15 TORSDAGAR (ojämna veckor)