Vi söker kantor - Södermöre pastorat

Beskrivning

Södermöre pastorat strax söder om Kalmar söker kyrkomusiker med placering och ansvar främst i Karlslunda-Mortorps församling men med tjänstgöring över hela pastoratet. Arbetet handlar om att bygga församling och dela tro. Uppgifterna är de klassiska: musik vid gudstjänster och förrättningar, leda körer i alla åldrar, konsertverksamhet med mera. 

Pastoratet innefattar ungefär halva Kalmar kommuns yta men bara knappt 15 procent av befolkningen. Här finns ren landsbygd där människorna varit trogna sin jord i generationer men också småorter som expanderar med nybyggnation och inflyttning av unga familjer och är mer som urbana pendlingsförorter. 

Arbetsuppgifter

Arbetsplatsen är baserad i församlingshemmet Mariagården i Påryd. Du ingår i ett litet lokalt arbetslag bestående av präst, musiker och församlingsassistent som med folk och församlingsråd ansvarar för kyrkolivet i just Karlslunda-Mortorps församling. Du ingår i en större medarbetarskara som samverkar regelbundet över hela pastoratet. 

I Karlslunda och Mortorps församling finns en kyrkokör och barnkörer. Det firas gudstjänst (oftast högmässa) i någon av kyrkorna varje söndag. Orglarna är byggda av Fredriksborgs orgelbyggeri 1952 (Mortorp) och av Magnussons orgelbyggeri 1968 (Karlslunda). Mortorpsorgeln renoverades under 2023. Vi arbetar för att få in mer musik i mässan och för en bred samverkan med andra organisationer i bygden. I pastoratet samverkar musikerna kring konsertserien Musik i Södermöre som ger konserter varannan onsdag i någon av pastoratets åtta kyrkor.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad kyrkomusiker eller motsvarande och

  • som vill vara med och driva och utveckla församlingsliv i gudstjänst och musik 
  • som har ett hjärta i körledning och sång 
  • som har kompetens och glädje i orgelspel 
  • som har lust i att arbeta med alla åldrar 
  • som kan ta, och arbeta på, eget ansvar 
  • som gärna samarbetar 
  • som har driv att organisera 
  • som inte är rädd att våga lämna hjulspåren 

Körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Villkor

Tjänsten är heltid med tillträdesdag så snart som möjligt. Ansök med personligt brev och CV senast 5 maj 2024. Vid eventuell intervju vill vi se intyg, betyg och utdrag ur polisens belastningsregister. Vi kallar till intervjuer löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan! 

För frågor och kontakt:

Kyrkoherde Richard Thörn, 0480-770 401,  richard.thorn@svenskakyrkan.se

Komminister Jan Haglund (ansvarig präst Karlslunda-Mortorp), 0480-77 04 21, jan.haglund@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare Olle Heverius (Kyrkomusikernas Riksförbund), 076-856 91 46, olle.heverius@svenskakyrkan.se

Sök tjänsten här >