Södermöre pastorat söker kyrkomusiker 100%

Södermöre pastorat strax söder om Kalmar söker kyrkomusiker med placering och ansvar främst i Karlslunda-Mortorps församling men med tjänstgöring över hela pastoratet. Arbetet handlar om att bygga församling och dela tro. Uppgifterna är de klassiska: musik vid gudstjänster och förrättningar, leda körer i alla åldrar, konsertverksamhet med mera.

Arbetsplatsen är i församlingshemmet Mariagården i Påryd. Du ingår i ett litet lokalt arbetslag bestående av präst, musiker och församlingsassistent som med folk och församlingsråd ansvarar för kyrkolivet i just Karlslunda-Mortorps församling. Du ingår i en större medarbetarskara som samverkar regelbundet över hela pastoratet.

Pastoratet innefattar ungefär halva Kalmar kommuns yta men bara knappt 15 procent av befolkningen. Här finns ren landsbygd där människorna varit trogna sin jord i generationer men också småorter som expanderar med nybyggnation och inflyttning av unga familjer och är mer som urbana pendlingsförorter.

I Karlslunda och Mortorps församling finns en kyrkokör och barnkörer. Det firas gudstjänst (oftast högmässa) i någon av kyrkorna varje söndag. Orglarna är byggda av Fredriksborgs orgelbyggeri 1952 (Mortorp) och av Magnussons orgelbyggeri 1968 (Karlslunda). Mortorpsorgeln renoveras nu under våren 2023. Vi arbetar för att få in mer musik i mässan och för en bred samverkan med andra organisationer i bygden. I pastoratet samverkar musikerna kring konsertserien Musik i Södermöre som ger konserter varannan onsdag i någon av pastoratets åtta kyrkor.

Vi söker dig

  • som vill vara med och driva och utveckla församlingsliv i gudstjänst och musik
  • som har ett hjärta i körledning och sång
  • som har kompetens och glädje i orgelspel
  • som har lust i att arbeta med alla åldrar
  • som kan ta, och arbeta på, eget ansvar
  • som gärna samarbetar
  • som har driv att organisera
  • som inte är rädd att våga lämna hjulspåren

Provanställning kan bli aktuell. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten. Stor vikt läggs vid personligt lämplighet.

Tjänsten är heltid med tillträdesdag så snart som möjligt. Ansök med personligt brev och CV senast 28 maj 2023. Vid eventuell intervju vill vi se intyg, betyg och utdrag ur polisens belastningsregister. Vi gör intervjuer löpande under ansökningstiden.

Ansökan sänds via mail till sodermore.pastorat@svenskakyrkan.se

Frågor och kontakt

Kyrkoherde Richard Thörn: mail richard.thorn@svenskakyrkan.se eller 0480-770 401

Komminister Jan Haglund (ansvarig präst Karlslunda-Mortorp): mail: jan.haglund@svenskakyrkan.se eller 0480-7704

Facklig kontakt Olle Heverius: mail olle.heverius@svenskakyrkan.se eller
076-856 91 46

Foto: Johanna Ingvarsson, Orangia AB
Foto: Johanna Ingvarsson, Orangia AB