Södermöre pastorat söker arbetsledande kyrkvaktmästare 100%

Pastoratet omfattar södra delen av Kalmar kommun och har ett 30-tal anställda. Här finns åtta kyrkor, sju kyrkogårdar och sju församlingshem. Vaktmästargruppen består av nio årsanställda och tre säsongsanställda som arbetar med gudstjänster och förrättningar, skötsel av kyrkogårdar, fastigheter, lokalvård och övrig service till församlingens grundläggande uppgift.

Tjänsten innebär att vara arbetsledare för vaktmästeriet med ledning, planering och fördelning av vaktmästeriets samlade arbete. Här ligger ett ansvar för arbetsmiljö, budget och bemanning. Arbetsledaren ingår i pastoratets ledningsgrupp tillsammans med kyrkoherde och ekonom, och samverkar tätt med tjänstemännen för begravningsverksamhet, kyrkogård- och fastighetsförvaltning.

I arbetet ingår att arbeta praktiskt tillsammans med vaktmästarna i alla aspekter av kyrka, kyrkogård och fastighet.

Vi söker dig som är hemma i Svenska kyrkan, medlem och förankrad i tro och tradition, som har ett praktiskt handlag och en social kompetens med förmåga att strukturera och kommunicera tydligt. Pastoratet strävar efter ett starkare hållbarhetsarbete och söker någon som vill vara drivande i klimatarbetet och värna kulturmiljön.

Vi förväntar oss arbetsledarerfarenhet och erfarenhet från kyrkogårdsarbete. Kompetens inom bygg och anläggning är meriterande. Tjänsteställe är Ljungbyholm.

Provanställning kan bli aktuell. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten. Stor vikt läggs vid personligt lämplighet.

Tjänsten är heltid med tillträdesdag så snart som möjligt. Ansök med personligt brev och CV senast 28 maj 2023. Vid eventuell intervju vill vi se intyg, betyg och utdrag ur polisens belastningsregister. Vi gör intervjuer löpande under ansökningstiden.

Ansökan sänds via mail till sodermore.pastorat@svenskakyrkan.se

Frågor och kontakt

Kyrkoherde Richard Thörn: richard.thorn@svenskakyrkan.se eller 0480-770 401

Kyrkogårdsansvarig Sofia Olander: sofia.olander@svenskakyrkan.se eller 0480-770 428

Fackrepresentant (Kommunal) och vaktmästare i pastoratet Jörgen Nyeryd: jorgen.nyeryd@svenskakyrkan.se eller 0480-770 425