Södermalm

Goda grannar

Katarina, Sofia, Maria Magdalena och Högalids församlingar, samt Stockholms moské och Islamic Relief bildar tillsammans en mottagning för rådgivning, samhällsinformation och språkundervisning. Goda grannar bygger på samarbete med organisationer i Stockholm där människor på flykt, nyanlända och asylsökande kan få det stöd och den vägledning som behövs.

Du kan hjälpa till!

12 oktober invigdes Goda grannars lokal mellan Katarina kyrka och Stockholms moské. Och snart öppnar vi. Du behövs! Alla goda sammanhang behövs!

I samarbete med Ibn Rushd och Sensus startar Goda grannar ett flertal grupper för språkundervisning på olika nivåer. En grupp startas bland annat för högutbildade med studievana. För att tillgodose det stora behov som finns av frekvent undervisning bjuder Goda grannar in till samverkan med organisationer som har undervisning eller språkkafé. Kan vi samordna volontärer, material och tider för att hjälpas åt att bidra på bästa sätt till alla som behöver lära sig svenska?

Vi söker också fler volontärer som vill ge av sin kunskap inom undervisning, juridik eller sociala frågor. Som volontär i Goda grannar kan du

- möta våra besökare i mottagningen

- finnas som praktisk vägledare

- medverka som lärare eller assistent i språkundervisning