Foto: Magnus Aronson/IKON

Relation till tro

Nyhet Publicerad

Nu väntas advent med ljus i fönster och hem, i affärer har det funnits julpynt att köpa i flera veckor så att alla människor ska lockas av att köpa mer för att pynta sina hem. Alla människor kan inte köpa pynt, paket och allt annat som vi ska lockas till att köpa, på grund av att ekonomin inte tillåter ett enda litet misstag.

 

Många barn längtar till advent och en fin adventskalender med massa presenter och fina saker. Samtidigt finns det många barn som inte får adventskalender, presenter eller ens kan äta sig mätta.

Advent betyder Herrens ankomst, det är Jesus ankomst som vi alla väntar på. Alla ljus och pynt vi har inför advent är tillägnat Jesus, livets ljus.

Han föddes för att rädda världen inte för att vi skulle köpa en massa saker, han föddes för att vi skulle förstå hur vi ska behandla varandra och tro på något större än oss själva.  

I dagens samhälle behöver vi något att lägga vår tro till, Jesus visade på det men tyvärr tror vi människor att vi kan förändra världen själva. Vi behöver ha en tro, en tro på att det finns någon vi kan lita till som kan hjälpa oss genom svåra och fina dagar.

Maria mötte en ängel som berättade att hon väntade världens frälsare, ett barn som skulle rädda världen, om Maria lyckades tro till det med allt hon fick gå igenom för att föda detta barn så ska vi klara kunna leva i Guds ande.

Jesus ville att vi skulle minnas hans födelse och ljuset han förde med sig, inte en massa press om att köpa, pynta och så vidare.

Vi alla behöver bli påmind om vad advent verkligen är, hjälpas åt att minnas väntan på världens frälsare och göra advent till något minnesvärt och ljust för alla människor.

Therese Onelius, pedagog i Söderhamn-Sandarne församling