Vinterlandskap med snö på granar
Foto: Alex & Martin/IKON

Konsert 21 december – Ett svenskt juloratorium

Modern svensk kyrkomusik av Fredrik Sixten med text av Ylva Eggehorn

Ett svenskt juloratorium komponerat av Fredrik Sixten som framförs av Ulrika Eleonora-kören och församlingens diskantkör tillsammans med orkester. Solist i rollen som evangelisten, sopranen Kristina Elfversson. Körledare och dirigent Nicklas Jonsson.

Fredrik Sixtens tonsättning av julevangeliet har inspirerats av svensk folkton. Sopransolisten sjunger evangelisten roll, som tydligt har en folkmusikalisk karaktär och några kända folkliga koraler har flätats in i verket. Koraltexterna är skrivna av Ylva Eggehorn.

Ett svenskt juloratorium uppfördes första gången i december 2009 i Göteborgs Domkyrka. Fredrik Sixten är en av Sveriges för närvarande mest sjungna körtonsättare, som även funnit vägar utanför landets gränser.

Ulrika Eleonora kyrkan lördag 21 december 17.00

Barn leker med figurer från julkrubba

Låt jul och advent ge dig glädje och frid

För många människor är december en månad när stressen är som mest påtaglig, plånboken som mest gapande och förväntningarna som högst ställda. I den kristna tron handlar advent om något helt annat än hets och konsumtion. Den handlar om glädje, gemenskap, frid och väntan. – Vi kanske skulle må bra av att skruva ned istället för att skruva upp, säger Lars Nilsson, präst och kyrkoherde i Söderhamn och Sandarne församling.