Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne Besöksadress: Mariagården, 82632 Söderhamn Postadress: Box 10, 82621 Söderhamn Telefon:+46(270)426500 E-post till Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Konsert 21 december – Ett svenskt juloratorium

Modern svensk kyrkomusik av Fredrik Sixten med text av Ylva Eggehorn

Ett svenskt juloratorium komponerat av Fredrik Sixten som framförs av Ulrika Eleonora-kören och församlingens diskantkör tillsammans med orkester. Solist i rollen som evangelisten, sopranen Kristina Elfversson. Körledare och dirigent Nicklas Jonsson.

Fredrik Sixtens tonsättning av julevangeliet har inspirerats av svensk folkton. Sopransolisten sjunger evangelisten roll, som tydligt har en folkmusikalisk karaktär och några kända folkliga koraler har flätats in i verket. Koraltexterna är skrivna av Ylva Eggehorn.

Ett svenskt juloratorium uppfördes första gången i december 2009 i Göteborgs Domkyrka. Fredrik Sixten är en av Sveriges för närvarande mest sjungna körtonsättare, som även funnit vägar utanför landets gränser.

Ulrika Eleonora kyrkan lördag 21 december 17.00