Foto: Patrik Uhras

Invigning och visning av Västra kapellet

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu står församlingens nya begravningskapell färdigt. Lördag 5 mars 14.00 blir det invigning och under eftermiddagen visning fram till 17.00.

Vid invigningen medverkar församlingens förre kyrkoherde Lars Nilsson, tillsammans med arbetsgruppen som lett arbetet fram till nu, arkitekter, entreprenörer, kyrkofullmäktiges ordförande, kyrkorådets ordförande och kyrkoherden.

Invigning och visning är öppen för alla. En möjlighet att komma och se Söderhamns nyaste offenliga byggnad på nära håll, både på utsidan och insidan. Låt Västra kapellet bli målet för lördagspromenaden, för en liten utflykt första lördagen i vårmånaden mars.

Församlingens musiker kommer att spela på kapellets nya orgel och nya flygel, som med det också blir invigda den här dagen.

Det blir guidade visningar av kapellet med tillhörande lokaler under eftermiddagen. Och församlingen bjuder på fika med tilltugg. Kapellet är öppet fram till 17.00.

Västra kapellet ligger nedanför Ulrika Eleonora kyrka, på dess nordvästra sida.

Västra kapellet lördag 5 mars 14-17

Läs mer om Västra kapellet

I början av 2022 invigs Västra kapellet

Utsidan på församlingens nya byggnad för begravningsverksamheten är snart färdig. Och på insidan kommer alltmer på plats under november.

Svenska kyrkan bygger nytt hus för begravningsverksamheten i Söderhamn

Uppförandet av den nya byggnaden startar i mars 2021 och invigning planeras till i december samma år.