Insamlingen Världens barn

Nyhet Publicerad Ändrad

Söderhamn-Sandarne församling deltar i den nationella insamlingen Världens Barn.

Församlingens ideella och anställda medarbetare kommer under insamlingsdagarna synas på stan med insamlingsbössor och kan berätta mer om Världens barn.

Insamlingen startar 25-26 september och fortsätter 2-3 oktober 2020. Du hittar Svenska kyrkans representanter utanför Buketten och Lidl.

Stöd insamlingen Världens barn och var med och bidra till en rekordinsamling i Söderhamn genom att skriva ”Barn” och kommunkoden 2182 när du skänker av dina pengar genom att swisha 9019506 eller sätta in pengar på kontot för Världens barn, samma det vanliga till Radiohjälpen 90 1950-6.

Act Svenska kyrkan deltar i kampanjen Världens barn, som handlar om alla barns självklara rättighet till hälsa, utbildning och framtid.


Act Svenska kyrkans profilprojekt för Världens barn 2020 är en utbildningssatsning i flyktinglägret i Rakhine i Myanmar, där coronapandemin inneburit extra utmaningar. I dessa skolor går drygt 5 000 barn, många har tidigare inte fått gå i skola. Lärarna har fått utbildning om barns behov och rättigheter, om symptom på stress och trauma och hur man motverkar smittspridning av covid-19. 

Läs mer: Act Svenska kyrkan är en del av den nationella insamlingen Världens Barn

Sedan starten 1997 har Världens barn samlat in över 1,5 miljarder kronor. Act Svenska kyrkan har rätt att ansöka om elva procent av resultatet i insamlingen 2020. 
Act Svenska kyrkan arbetar långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Årets insamling Världens barn avslutas med den direktsända TV-galan i SVT1 fredag 2 oktober 20.00-22.00.

Läs mer om Världens barn

Tillsammans för Världens Barn

I över 25 år har Världens Barn kämpat för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Act Svenska kyrkan medverkar i Världens Barn för att tillsammans med andra aktörer ta ställning för barns rättigheter. Var med du också!