Världens Barn
Foto: Tobias Wallentinsson

Insamling till Världens Barn

Nyhet Publicerad Ändrad

Söderhamn-Sandarne församling bidrar i Söderhamn till riksinsamlingen fram till TV-galan fredag 1 oktober 2021

Det senaste året har hungern antalet människor som lever utan tillgång till näringsrik mat ökat med över 300 miljoner. Barnen är de som drabbas värst. Antalet barn som lever i fattigdom har ökat med 150 miljoner, vilket innebär att de inte har tillgång till utbildning, sjukvård, boende, mat, sanitet eller rent vatten.

Barn dör varje dag av sjukdomar som går att förebygga. Framsteg som gjorts under flera år riskerar att gå förlorade i spåren av corona-pandemin men också som ett resultat av ekonomiska kriser, konflikter, klimatkrisen och ökad ojämlikhet. Många har påverkats av de senaste årets tillbakagång och konsekvenserna riskerar att bli livslånga för en stor del av världens barn. Därför är insamlingen för Världens Barn viktigare än någonsin.

Utgångspunkten för insamlingen för Världens Barn är att alla barn har rätt till hälsa, skola och trygghet.

Söderhamn-Sandarne församling inleder insamlingen på dagen för kyrkovalet söndag 19 september. Utanför Mariagården blir det försäljning och tipdspromenad till förmån för Världens Barn. Insamlingen fortsätter sedan fram till söndag 3 oktober. Kontaktperson för församlingen är Therese Onelius. 

Stöd insamlingen Världens Barn och var med och bidra till en rekordinsamling i Söderhamn genom att skriva ”Barn” och kommunkoden 2182 när du skänker av dina pengar genom att swisha 9019506 eller sätta in pengar på kontot för Världens barn, samma det vanliga till Radiohjälpen 90 1950-6.

Nytt för i år är att Söderhamn-Sandarne församling dubblar din gåva till Världens Barn. När du swishat: skicka en skärmbild av kvittot med sms till Therese Onelius 0702-582 053.

Årets direktsända TV-gala Tillsammans för Världens Barn i SVT fredag 1 oktober kommer att ledas av Anne Lundberg, Tareq Taylor, Parisa Amiri, Tusse, Sofia Rågenklint och Dusan Umičević. Dessutom medverkar fem barn.

Radiohjälpens insamling Världens Barn är ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio, många svenska civilsamhällesorganisationer och inte minst 45 000 frivilliga runt om i landet. Act Svenska kyrkan är en av de samverkande organisationerna och Söderhamn-Sandarne församling är en av flera organisationer som bidrar till insamlingen i Söderhamn.

Sedan starten av Världens Barn 1997 har svenska folket samlat in mer än 1,7 miljarder kronor till behövande barn runt om i världen. Världens Barn jobbar med att förbättra förutsättningarna för de barn som lever i utsatthet och fokuserar på hälsa, skola och trygghet.

Läs mer om Världens Barn

Jordens Runt med Världens Barn

Tillsammans försöker vi ta oss ett helt varv runt Jorden och varje meter räknas! Hur vill du delta? Gå, springa, simma, eller kanske cykla? 

Oavsett vilken nivå du befinner dig på så kan du vara med. Du kanske inte ens brukar motionera – tänk vilket bra tillfälle att testa.

SÅ HÄR GÖR DU

1. Motionera
Gå, cykla, spring, eller kanske hoppa hopprep? Gör det som funkar för dig! Varje engagemang gör skillnad!

Oavsett vilken nivå du befinner dig på så kan du vara med. Du kanske inte ens brukar motionera – tänk vilket bra tillfälle att testa.

2. Swisha
Swisha 10 kr per kilometer (eller valfritt belopp) till 90 1950 6 och ange ”jordenrunt” +kommunkod Söderhamn ”2182”  i meddelanderaden. Då räknas din distans automatiskt.

3. Visa ditt engagemang
...och utmana en kollega, din familj eller dina vänner att hänga på! Då inspirerar du fler att vara med och bidrar till att göra dubbel eller ännu större skillnad.

Läs mer om Jorden Runt med Världens Barn

En grupp människor springer mot kameran. Det står Världens Barn eller Act Svenska kyrkan på deras tröjor.

Världens barn

Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och genomförs av Sveriges Television och Sveriges Radio P4 i samarbete med 13 svenska organisationer, varav Act Svenska kyrkan är en av dem.