Några barn leker med dockorna i julkrubban.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

En annorlunda jul - mer digitalt och ändå öppen kyrka

Nyhet Publicerad Ändrad

Begränsningen med max åtta deltagare i offentlig sammankomst gör det inte möjligt att varken fira gudstjänst och samlas till konsert som en vanlig julhelg eller samlas innan kyrkklockarna ska ringa in det nya året.

Gudstjänster digitalt

Församlingens gudstjänster blir webbsända under julhelgen, över nyår och fram till och med trettonhelgen. Hitta gudstjänster, andakter och musikstunder här på församlingens webbplats och på Facebook.

Öppen kyrka

Ulrika Eleonora kyrka är öppen helgfri måndag- fredag 9.00-15.30 för en stunds eftertanke, ljuständning och enskild andakt. Öppet söndagar och julafton efter gudstjänst fram till 13.00. 

 

.

Dela din ensamhet – få någon att prata med

Ta kontakt med församlingens medarbetare för ett samtal. Hitta kontaktuppgifter här på församlingens webbplats eller ring församlingsexpeditionen 0270-42 65 00. Gå till "Kontakt" i menyn.

Möt makarna Anna och Björn i Söderhamn-Sandarne församling – så påverkas julen av pandemin: Vi gör det vi kan

För Anna och Björn Hedman i Söderhamn blir det ett annorlunda julfirande i år. – Planen var att fira julafton nummer 50 tillsammans med mina föräldrar och brorsan och senare runda av med Midnattsmässa i Ulrika Eleonora kyrka. Men så blir det inte. Istället måste vi tänka helt nytt.