Bli musiker och präst för Svenska kyrkan i Söderhamn och Sandarne

Nyhet Publicerad

I Söderhamn-Sandarne församling är en tjänst som komminister och en tjänst som kyrkomusiker ledig. Sök före 21 mars 2019

Om du kommer till Söderhamn-Sandarne församling får du arbeta i ett medarbetarlag som bland annat består av fyra präster, en diakon, tre diakoniassistenter, två kyrkomusiker, ungdomsledare, församlingsassistent med huvudansvar för barn- och familjearbetet, församlingspedagog, barnledare, lokalvårdare, församlingsvärdinna, kanslist och kamrer. Du blir en del av ett arbetslag där som trivs gott tillsammans och där det är nära både till allvar och skratt.

Både den lediga tjänsten som kyrkomusiker och den som komminister är heltid och kan tillträdas snarast efter överenskommelse. Sista ansökningsdag är torsdag 21 mars 2019.

Kyrkomusikern får ta vid som ledare för Ulrika Eleonora kören och det finns plats i församlingen för en barnkör. Gudstjänstmusiken står i fokus. Söderhamns rika musikliv är en tillgång för en församlingsmusiker med uppdraget att svara för en bredd med flera olika sorters musik och lyfta fram och inspirera musikaliska begåvningar i församlingen.

Komministertjänsten är inte alltför profilerad i dagsläget. Istället vill kyrkoherde och kyrkoråd ge utrymme för en fördelning mellan församlingens präster utifrån förmågor och egenskaper. Högmässan ska vara en gudstjänst för alla. Mässan och den liturgiska gestaltningen får gärna vara en hjärtesak för dig som söker tjänsten, liksom konfirmandarbete och vuxenundervisning.

Söderhamn är en alldeles utmärkt fin småstad att bo i. Nära till både hav, fjällvärld och storstad. Mitt på E4 och järnväg. Söderhamn ligger vackert vid kusten 80 km norr om Gävle, 240 km norr om Stockholm. Har du make eller maka som också behöver arbete gör församlingen allt för att lösa detta. Hittills har det gått bra.


Läs mer om musikertjänsten här och prästtjänsten här.