i Söderbärke församling

Kyrkomusiker/organist 100 % med körprofil till Södra Dalarna

Söderbärke och Norrbärke församlingar bildar fr.o.m. 1/1-2022 Bärke pastorat. Geografiskt så följer det Smedjebackens kommungräns. Här bor nära 11.000 personer varav 7500 är medlemmar i Svenska kyrkan.
I pastoratet kommer 25 personer att arbeta tillsammans.

Bygden består av vacker natur med skog, sjö, berg och dalar. Större och mindre samhällen och byar.
Sångartraditionen är stor och människor tycker om att sjunga tillsammans.
Här ryms klassisk musik tillsammans med folkvisor och modern musik.

Körmedlemmarna väntar med glädje på en körledare. Musikmedverkan i gudstjänstlivet är naturligt och alltid efterlängtat och mycket uppskattat.

I Bärke pastorat finns tre vackra kyrkor:

Söderbärke kyrka. Här finns en konsekvent och homogen orgelrörelseorgel med 21 stämmor byggd 1967 av Åkerman & Lunds Nya Orgelfabriks AB.

Malingsbo kyrka.  Här finns en liten tvåmanualig orgel med 10 stämmor från orgelrörelsens tidiga fas byggd 1946 av E. A. Setterquist & Son Eftr.

Norrbärke kyrka. Ligger i centralorten Smedjebacken. Orgeln är kulturhistoriskt värdefull med 28 stämmor byggd år 1874 av P.L. Åkerman & Lund.

I pastoratet finns det fina lokaler och arbetsrum, gedigna notbibliotek.

Bärke pastorat söker en kyrkomusiker:

-         som kan och vill leda körer med människor i alla åldrar.

-         som är förankrad i kyrkans tro och liv.

-         som tycker om att fira gudstjänst och planera dessa i samarbete med andra
           i gudstjänstteamet.

-         som kan ha översyn för pastoratets instrument

-         som arbetar med i övrigt förekommande arbetsuppgifter för en
           kyrkomusiker.

-         Som har b-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För frågor och upplysningar om tjänsten ring
Kyrkoherde Charlotta Wähner 0240-66 09 01 eller ring Bärke pastorats tillträdande kyrkoherde Katarina Frisk på telefon: 0240-799 80

Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast 31/10 via epost: soderbarke.forsamling@svenskakyrkan.se