Foto: Maria Stjerndorff

Konfirmand i Söderala pastorat

Konfirmation – en fantastisk möjlighet!

Konfirmand 2021/2022

Årets konfirmandgrupp startar 1:a advent.

Då någon fyller 14 år bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Här förklarar vi lite vad konfirmationen handlar om och ger lite information som kan vara bra för dig att veta.

Konfirmandtiden är en upptäcktsresa
Visst är det värdefullt att få stanna upp och tänka på livets stora frågor. Att samtala om tro, sorg, kärlek, död och vänskap. Konfirmationstiden är också ett möte med kyrkan och ett sätt att själv få bilda sig en uppfattning om vad Bibel och kyrka egentligen är. Vem är Jesus och vad är det att vara kristen.

Ordagrant betyder ordet konfirmation bekräftelse. Det man bekräftar är dopet. Så för att bli konfirmerad måste man vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Är man inte döpt eller medlem kan man bli det under konfirmandtiden. Huvudsaken är att du är nyfiken!

Kom och var med!
I år kommer vår konfirmandgrupp att träffas i Söderala. Vi träffas några timmar varannan eller var tredje söndag. Under höstterminen kommer vi också att ha miniläger och göra en tur till Uppsala. Under påsk- eller sportlovet hoppas vi kunna göra en lite längre resa eller ett kul läger. Coronaläget gör det svårplanerat men mer information kommer.

De flesta konfirmander är mycket nöjda
I Söderala pastorat, liksom i många andra församlingar i Svenska kyrkan, är de ungdomar som valt att konfirmeras nöjda eller mycket nöjda. En överväldigande majoritet av de konfirmander upplevde konfirmandtiden som meningsfull, rolig och över förväntan. Det är vi glada över!

Söderala pastorat består av Söderala, Ljusne, Mo-Bergvik och Skog men alla ungdomar i hela Söderhamns kommun är så klart välkomna!

Hela konfirmationsåret är kostnadsfritt!

Foto: IKON

Behov av särskilt stöd?
Vi som arbetar med konfirmandverksamheten vill ordna så konfirmandtiden blir bra för alla. Kontakta oss så hittar vi säkert en lösning som passar.

Vuxenkonfirmation och dop, -det är aldrig för sent att konfirmeras!
Kanske känner du någon som inte konfirmerades som tonåring? I så fall kan vi ordna en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

Tveka inte att höra av dig om du behöver mer information!