Konfirmand i Söderala pastorat

Konfirmandgrupperna för 20/21 startar söndag 20 september kl. 14.00 med en gemensam samling i Sockenstugan i Söderala.

Välkommen att bli konfirmand2020/2021

Särskild inbjudan går ut till ungdomar födda 2006, men vi välkomnar alla ungdomar som inte redan är konfirmerade att vara med.

Då någon fyller 14 år bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Här förklarar vi lite vad konfirmationen handlar om och ger lite information som kan vara bra för dig att veta.

Konfirmation – en fantastisk möjlighet!
För många unga är konfirmationstiden ett bra steg på vägen till att bli vuxen. Det är värdefullt att få stanna upp och tala om livets stora frågor, om tro, sorg, kärlek, död och vänskap. Konfirmationstiden är också ett möte med kyrkan och ett sätt att själv få bilda sig en uppfattning om vad Bibel och kyrka egentligen är. Vem är Jesus och vad är det att vara kristen?!

Ordagrant betyder ordet konfirmation bekräftelse. Det man bekräftar är dopet. Så för att bli konfirmand måste man vara döpt och medlem i Svenska kyrkan. Är man inte döpt eller medlem kan man bli det under konfirmandtiden. Huvudsaken är att du är nyfiken!

Grupper
I Söderala pastorat, som består av Söderala, Ljusne, Mo-Bergvik och Skog, erbjuder vi två olika konfagrupper: Söndagar ca var 3:e vecka 11-15 i Söderala och Onsdagar jämna veckor 14.30-16.30 i Bergvik.
Båda grupperna är öppna för ungdomar i hela Söderhamns kommun.

Att vara Konfirmand är att vara ute på en upptäcktsfärd och ett äventyr.
Under påsklovet hoppas vi kunna göra en resa till Assisi i Italien. Resan är en unik möjlighet att uppleva våren i Italien, att bo i ett kloster och lära känna Franciskus från Assisi, en rik italiensk pojke som bestämde sig för att bli fattig munk.
(Beroende på hur Coronasituationen ser ut kanske vi byter resemål men just nu planerar vi för att resa)

Assisi

Inskrivning och start
söndag 20 september
kl. 14.00
i Sockenstugan
i Söderala

Ledare för söndagar i Söderala

Magnus Natander (präst)
070- 333 97 48

Ingegerd Johansson (pedagog)

Ledare för onsdagarna i Bergvik

Krister Bohman (präst)

Karin Eriksson (kantor)
070- 330 64 48

Behov av särskilt stöd?
Vi som arbetar med konfirmandverksamheten vill ordna så konfirmandtiden blir bra för alla. Kontakta oss så hittar vi säkert en lösning som passar.

Vuxenkonfirmation och dop, -det är aldrig för sent att konfirmeras!
Kanske känner du någon som inte konfirmerades som tonåring? I så fall kan vi ordna en möjlighet att konfirmeras som vuxen.

Tveka inte att höra av dig om du behöver mer information!