Julinsamlingen 2019

För alla flickors rätt till ett värdigt liv

Julinsamlingen 2019- För alla flickors rätt till ett värdigt liv.

Årets julinsamling för ACT Svenska kyrkan har temat ”För alla flickors rätt till ett värdigt liv”. Den pågår från första advent till trettondagen (1/12 2019 - 6/1 2020).

I Söderala pastorat kommer vi ta in kollekter vid gudstjänster och andra samlingar under hela insamlingsperioden. Fredag 6 december blir det ett särskilt insamlingstillfälle på Variant i Bergvik. Läs mer här!

Om du vill skänka pengar till pastoratets egen insamling kan du swisha till 123 143 6310

Julinsamlingen 2019

För alla flickors rätt till ett värdigt liv

Mer än…

- 780 miljoner människor över 15 år kan inte läsa. 2/3 av dem är flickor och kvinnor.
- 30 000 flickor, under arton år blir bortgifta
- 10 000 flickor könsstympas

…varje dag.

Miljontals flickor i världen lever under förtyck och utsätts för hot, våld och övergrepp – bara för att de är flickor. Vi kan aldrig acceptera att fattigdom och normer ger flickor sämre förutsättningar för ett värdigt liv.

Act Svenska kyrkan stödjer humanitära insatser och projekt över hela världen för att stärka flickor och kvinnors rätt till god hälsa, värdighet och makt över sitt eget liv. I julinsamlingen – som startar vid första advent och pågår till trettondag jul – kan du vara med i kampen för varje flickas rätt att kunna påverka sin framtid. Alla ska ha rätt att själv få välja med vem de vill leva sitt liv. Alla äger rätten att bestämma över sin egen kropp.

Vi lever alla under samma himmel och har samma rättigheter.

Swisha din julgåva till 123 143 6310 (ange Julinsamling 19). Tack!