Foto: Gustaf Hellsing IKON

MåBra-dagar 2020

Nu är det dax igen! För trettonde året i rad arrangeras dessa dagar. I år kanske vi behöver det mer än någonsin? Föreläsningar med intressanta livsöden. Observera att vi följer myndigheternas rekommendationer och att man därför måste anmäla sig/köpa biljett.

Foto: Johnny Lindgren/Me3dia

Lördag 3 oktober kl 14.00 och kl 17.00
Lena Maria Vendelius (fd Klingvall)

"Lyckliga dagar" Livet blir aldrig som man tänkt sig-det kan bli bättre!
Lena Maria är mångkonstnären som inte lämnar någon oberörd. Hon föddes 1968 utan armar och med vänster ben hälften så långt som det högra normala benet. Trots dessa förutsättningar har hon bl. a tagit två VM-guld med världsrekord i simning, gjort ca 70 turnéer som sångerska i Asien, gett ut ca 50 CD/DVD, blivit erkänd konstnär i Mun-och Fotkonstnärerna och blivit Manga figur i Japan.
Entré 100 kr

Onsdag 7 oktober kl 19.00
Emma Pettersson ”
Glöm inte att andas”
Författaren till boken med samma namn är med oss via länk. En digital föreläsning som hålls av en kvinna som överlevde brutal misshandel av sin f d pojkvän.

Emma berättar i sin föreläsning om livet före och efter. Om den långa kampen för att komma tillbaka och om vad som varit viktigt längs vägen.

Emma har tagit studenten och nu väntar körkortet. Uppkörningen blir inte av, på väg in till körskolan förs hon bort av sin förre pojkvän och misshandlas till oigenkännlighet. Anhöriga slits i veckor mellan hopp och förtvivlan. Neurokirurgerna trodde att hon varken skulle kunna gå, se eller prata mer. Emma ville något annat. Hon är en riktig vinnarskalle.
Entré 60 kr

Måndag 12 oktober kl 19.00
Ewa Bylander

"Att bli föräldralös vid 11-års ålder – min väg ur krisen"
Ewa Bylander har under flera år föreläst på frukostar, främst för kvinnor, men också för personal inom vården samt lärare och studenter.
Ewa berättar om när hon vid 11-års ålder miste båda sina föräldrar i en bilolycka, all sorg trycktes undan, barn glömmer... Men hur livet och sorgen kom i fatt henne 25 år senare. Hur hon blev utbränd efter ett liv i för hög hastighet, sjukskriven under ett år och hennes väg tillbaka till ett mer balanserat liv.

” Att få dela med mig av mitt liv, mina erfarenheter känns meningsfullt. Alla har vi vårt livs historia och jag vill med min berättelse ge tröst, hopp och livsglädje. Kanske kan det hjälpa någon att möta sorg eller komma vidare efter en tragedi. Livet är randigt där sorg och glädje går sida vid sida.”

Ewa är smålänning men flyttade till Halmstad 1986 med sin man för att arbeta på Gullbrannagården. Hon har pendlat till Jönköping, Stockholm och Göteborg under flera år och bl.a. arbetat som VD på Veckomagasinet Petrus, projektledare på Elmiamässan, drivit ett företagsnätverk men är nu tillbaka i Halmstad på heltid. Där arbetar hon som VD/Platschef på Gullbrannagården, en semester- och konferensanläggning.

Entré 60 kr

Plats: Snöstorps församlingsgård. Prästvägen 74, 302 63 Halmstad.

KOntakt, biljetter

Christina Nilsson 035-179703