Fotbollskonfirmationsläger på Vårdnäs stiftsgård utanför Linköping, sommaren 2019.
Foto: Daniel Lönnbäck

Konfirmation 2020-2021

Välkommen att bli konfirmand i Slaka-Nykils pastorat

Alla har frågor och funderingar. Det kan vara svåra tankar kring kärlek och död, vardagliga grubblerier eller stora, förväntansfulla drömmar inför framtiden.
Men trots att alla går runt och funderar är det ibland lätt att känna sig ensam om sina tankar. Är det bara jag i hela världen som tänker så här? Ligger någon annan vaken just nu och frågar sig samma sak? Oroar sig andra i min ålder för det här?

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer över 25 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. För många blir konfirmationen en chans att utforska både sig själv och andra, att få testa sina åsikter och värderingar. Som konfirmand får du diskutera livets små och stora frågor tillsammans med både jämnåriga och äldre. För att du ska kunna lära känna dig själv, varför du tänker och handlar som du gör, och även förstå hur andra resonerar. Konfirmation är en upptäcktsresa som vi gör tillsammans.

I Slaka-Nykils pastorat har vi fyra konfirmandgrupper:

Lambohov onsdag (uppstart  17 september)

Gruppen träffas oftast på onsdagar 16.30-19.00 i Lambohov samt vid några tillfällen på söndagar. Läger i närområdet under hösten, resa till Berlin våren 2021. Konfirmation i Slaka kyrka i maj 2021. Kostnadsfritt.

Lambohov torsdag (uppstart 17 september)

Gruppen träffas oftast på torsdagar 16.30-19.00 i Lambohov samt vid några tillfällen på söndagar. Läger i närområdet under hösten, resa till Berlin våren 2021. Konfirmation i Slaka kyrka i maj 2021. Kostnadsfritt

Gamingkonfirmander (uppstart 17 september)
”Tillsammans upptäcker och utforskar vi kända och okända världar både online och AFK.”

Gruppen träffas ibland på torsdagar och ibland på lördagar 16.30-19.00 i Lambohov. Några LAN på hemmaplan/i närområdet under året, resa till Berlin våren 2021. Konfirmation i Skeda kyrka i maj 2021. Några lånedatorer finns. Kostnadsfritt. Minst 10 deltagare, max 20.

Speedkonfa (uppstart 28 november)
För dig som har svårt att få tid till allt du vill.

Gruppen träffas kvällar och några heldagar i december och januari. Läger under del av sportlovet då vi åker skidor och upplever annat. Konfirmation i mitten av mars. Kostnadsfritt.

Vill du veta mer eller anmäla dig?

Kontakta Malin Thell, församlingspedagog, på 076-102 12 61 eller malin.thell@svenskakyrkan.se

Mer information finns också på sidan Konfirmand i Linköping där du också kan anmäla dig.